Економіст з команди Пальчевського: Київ повинен купувати громадський транспорт від українського виробника
На думку Олексія Куща, нинішні вибори - це шанс притягнути до відповідальності неефективні політичні еліти.
news-image

Автобуси МАЗ, закуплені мером Києва Віталієм Кличком для столичного автопарку, зроблені в Білорусі. Про це на своїй сторінці в Facebook пише економіст Олексій Кущ.

Нещодавно мер Києва Віталій Кличко презентував «обновку» столичного автопарку, показавши новенькі МАЗ-и. Все б нічого, але дане дійство «під вибори», організоване за кошти столичних платників податків, в черговий раз підтримало збитковий автопром сусідньої Білорусі», - зазначив експерт.

За словами Олексія Куща, в Україні є свої виробники комунальної техніки, які заплатили б податки в український бюджет.

«Але очевидно, знаменита історія з «польськими трамваями», які в «чесній» боротьбі виграли тендер у львівських виробників, нічому не навчила нашу владу», - говорить він.

Економіст зазначив, що програма партії «Перемога Пальчевського» передбачає максимальне посилення локалізації виробництва. 

«Якщо бюджети наших міст направляються на покупку нової техніки - значить потрібно формувати свій національний комунальний машинобудівний кластер на базі вже існуючих виробництв. Автобуси, трамваї, тролейбуси і вагони метро ми можемо успішно робити самі», - підкреслив він.

На думку експерта, нинішні вибори - це шанс притягнути до відповідальності неефективні політичні еліти.

«Недарма 21 жовтня біля будівлі КМДА представники партії «Перемога Пальчевського» передали в мерію петицію, в якій були перераховані всі невиконані обіцянки нинішнього мера. І якщо мер боїться йти на відкриті дебати зі своїми політичними конкурентами, зокрема з найбільш імовірним суперником у другому раунді - Пальчевським, то він повинен хоча б надати звіт жителям міста про те, що зроблено і головне - про те, що не зроблено», - вважає Олексій Кущ.

Нагадаємо, раніше Олексій Кущ критикував чинну владу за ігнорування проблем старіння житлового фонду міста.

Раніше стало відомо, що Пальчевський заявляв, що вирішив пожити в 10 районах столиці, щоб детальніше ознайомитися з проблемами українців. Популярний політик, в рамках своєї ініціативи, вже пожив в Деснянському та Дарницькому районах.

Також ми писали, що згідно з дослідженням Центру Разумкова – Пальчевський головний конкурент Володимира Кличка на прийдешніх виборах мера Києва.

До речі, за твердженням соціологів, «Батьківщина» має всі шанси не пройти до Київради. Соціологи кажуть, що до Київської міської ради наразі проходять 7 партій.

Читайте також:Кличко та “УДАР” підкупають виборців, щоб і надалі грабувати киян, - активісти