Українці можуть заощадити на хабарах 840 мільйонів на рік - Мінцифри
Зараз українці можуть заощадити до 495 млн грн на рік, якщо будуть отримувати державні послуги онлайн і не відвідувати державні органи.
news-image

Завдяки державним послугам онлайн, які наразі впроваджує Міністерство цифрової трансформації, громадяни щорічно можуть заощадити 1,3 мільярда гривень.

Про це заявив перший заступник міністра Олексій Вискуб, передає пресслужба міністерства.

За його словами, зараз українці можуть заощадити до 495 млн грн на рік, якщо будуть отримувати державні послуги онлайн і не відвідувати державні органи. Це, як він уточнив, ті кошти, які витрачаються на дорогу, а також на всілякі бланки і ксерокопії документів.

Крім того, потенційна економія на хабарах досягає 841 млн грн на рік

Завдяки цифровим документам українці починають поступово звикати, розуміти, відчувати ефективність і якість електронних послуг. Це ланцюгова реакція цифровізації: бізнес, державні органи повинні адаптуватися і ставати більш цифровими", - сказав він.

Раніше ми писали, що Кабмін схвалив законопроект про підвищення прожиткового мінімуму до 4200 гривень. Кабінет міністрів України схвалив законопроект, який дасть змогу в подальшому підвищити прожитковий мінімум, за попередніми розрахунками, до 4200 грн на місяць.

До речі, підвищення пенсійного віку в Україні не є питанням завтрашнього дня, проте воно неминуче. Про це заявила глава комітету Верховної ради з питань соціальної політики Галина Третьякова (фракція "Слуга народу").

Нагадаємо, у квітні найбільше знизилась середня зарплата у сфері послуг. Якщо розглядати динаміку зміни середньої зарплати по регіонах, то найбільше падіння помічено у м. Києві - на 2712 грн.

Читайте також:Мітинг Автоєвросили проти корупції та розкрадання грошей на будівництві доріг. Пряма трансляція