Суспільство
29 жовтня 2020
Денис Сурков: «В країні немає жодної сучасної, хоча б просто притомної, лікарні»
Медик стверджує, що головна проблема України - підміна понять. Це стосується усього, не тільки медицини.
news-image

Про стан медицини в Україні та лікування коронавірусної інфекції у вітчизняних лікарнях пише військовий лікар Денис Сурков.

Останнім часом мені пишуть доволі багато друзів і навіть незнайомих людей. Головне питання, як бути якщо важкий ковід, куди бігти і що з цим можна зробити? Лейтмотивом цього епічного баттлу ковід vs Українська медицина є заклик навіть офіційних осіб: «Якщо у вас є можливість лікуватись вдома, залишайтесь вдома скільки зможете». Сюди можна також віднести бум купівлі кисневих концентраторів", - розповідає лікар.

Як стверджує медик, насправді, далі уже можна вже нічого не писати. Адже "в країні немає жодної сучасної (хоча б просто притомної) лікарні".

Невеличкі приватні клініки ні на що не впливають. І вони за великим рахунком не є багатопрофільними лікарнями у тому сенсі, як це розуміють за межами нашого великого села. Головна проблема України - підміна понять. Це стосується усього, не тільки медицини. Як каже мій товариш, головне одразу визначитись з дефініціями. На питання, чому «в них» у лікарнях лікують, а в нас ні, відповідь проста. Де ви бачили лікарні? На них написано? Так на паркані теж написано", - додав Денис Сурков.

Сурков пише, що, ті, хто хоч раз був у лікарнях за кордоном, його зрозуміють. 

Коли сьогодні до «лікарні» пацієнти приїздять з власними концентраторами - це вже діагноз. Але так, щось я не бачив останнім часом демонстрацій під гаслами «Геть неіснуючу недієву безплатну медицину! Вимагаємо якісну страхову (приватну, приватно-державну)!» Тому поки що моя відповідь на питання, з якого розпочато цей допис. «Спасение утопающих - дело рук самих утопающих»", - підсумував Денис Сурков.

Нагадаємо, Євген Істребін констатує, що "Україна вийшла на перше місце в Європі за кількістю госпіталізованих пацієнтів з діагнозом Ковід". У той час як в Європі посилюють протиепідемічні обмеження, наші політики відкривають кінотеатри, автостанції, знімають масу обмежень

Також раніше ми писали, що для тих, хто до цих пір в "танку" і не вірить в статистику по захворюваності на Covid, політтехнолог Олександр Кондратенко розповів у Фейсбук, яка насправді ситуація із госпіталізацією та лікуванням коронавірусу у столичних лікарнях на прикладі своєї мами.

До речі, в ООН заявили, що ситуація з коронавірусом вийшла з-під контролю. Генсек ООН наголосив, що вакцина не буде панацеєю від епідемії.

Читайте також:Лікар-інфекціоніст розповіла про жахливий стан із COVID-19 в Чернівцях (відео)