Інфографіка
30 жовтня 2020
Найвідоміші кримінальні справи, які закриють через рішення КСУ про декларування доходів (інфографіка)
Команда Єдності проаналізувала топ-6 найбільш резонансних справ, які закриють.
news-image

Конституційний суд 27 жовтня визнав неконституційною відповідальність за недостовірне декларування. У НАБУ повідомили, що станом на цю дату в їхній роботі було 110 кримінальних проваджень за фактом недостовірних відомостей в електронній декларації. Через рішення КСУ їх мають закрити.

Команда Єдності проаналізувала топ-6 найбільш резонансних справ, які закриють.

Серед фігурантів таких проваджень – генпрокурорка Ірина Венедіктова, мер Одеси Геннадій Труханов, екснардеп Максим Поляков, ексгендиректор«Укроборонпрому» Букін, ексначальник поліції Одеської області Головін, екснардеп Білоцерківець.

Справа генпрокурора Венедіктової
Навесні цього року Національне антикорупційне бюро відкрило справу про можливе недостовірне декларування генеральним прокурором Іриною Венедіктовою.

Відкрити НАБУ справу зобов'язав суд. Заяву подав активіст Сергій Стерненко: за його словами, Венедіктова не вказала в декларації годинник за 10 тисяч євро і членство в товаристві з обмеженою відповідальністю з ознаками прибутковості.

Справа мера Одеси Труханова
У квітні цього року Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру Геннадію Труханову в недостовірному декларуванні за 2017 рік.

За даними слідства, Труханов не вніс до декларації майно і доходи, які належать його дружині. Йдеться, зокрема, про квартиру в Одесі, паркувальні місця, автомобілі та корпоративні права. Загальна вартість незадекларованого майна становить майже 16,3 млн грн.

У червні антикорупційні органи завершили розслідування, а в серпні направили до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті. Востаннє суд відклав розгляд справи до 18 листопада.

Справа екснардепа Полякова
Колишнього депутата від «Народного фронту» Максима Полякова звинуватили в декларуванні недостовірної інформації за 2016-2017 роки. За даними правоохоронців, Поляков з кінця 2016 року жив у власній квартирі в Києві (і при цьому отримував компенсацію за оренду житла в готелі), але в декларації житло не відобразив. Вартість помешкання становить 10,91 млн грн.

Крім того, в декларації за 2017 рік Поляков не вказав 5,24 млн грн доходів і витрат в розмірі 5,19 млн грн у зв'язку з придбанням квартири.

Нагадаємо, повний текст рішення Конституційного суду можна подивитися тут.

Радимо ознайомитись: Явка на місцевих виборах-2020 (інфографіка)

Також повідомляли: Стало зле в черзі: помер член ДВК, який здавав протоколи в Одесі
Варто зазначити, у міській виборчій комісії третю добу приймають пакети протоколів голосування та бюлетені з дільничних комісій. Члени ДВК годинами чекають своєї черги у холі та коридорах адмінбудівлі.

Читайте також:ВАКС відмовився заочно арештовувати Януковича