Політика
30 жовтня 2020
Юлія Тимошенко: «Я прошу всіх причетних негайно припинити інформаційний булінг проти Конституційного суду України»
Тимошенко закликає всі фракції парламенту виступити категорично проти спроби Президента через свій законопроєкт №4288 знищити Конституційний суд.
news-image

Для того, щоб відразу попередити всі істерики про «зраду», Юлія Тимошенко у Фейсбук повідомила, що партія «Батьківщина» – за електронне декларування доходів та за найжорсткіше кримінальне покарання щодо незаконного збагачення і, взагалі, ми за максимально сильну антикорупційну систему, яка мусить діяти в Україні.

Більше того, ми вже зареєстрували у Верховній Раді законопроєкти 4292 і 4293, які ПОВНІСТЮ ПОНОВЛЮЮТЬ РОБОТУ АНТИКОРУПЦІЙНИХ ОРГАНІВ ТА ЇХНІХ РЕЄСТРІВ. Але в той же час хочу чітко і голосно заявити дещо «непопулярне». Слава Богу, що усе моє життя дозволяє мені називати речі своїми іменами і займати державницьку позицію, навіть всупереч масовому вереску зовнішніх лобістів, їхніх проплачених маріонеток, їхніх кишенькових ЗМІ та екзальтованих невігласів. Тому кажу ясно і голосно – рішення Конституційного суду щодо неконстуційності окремих положень закону «Про запобігання корупції» є справедливим і обґрунтованим", - пише Тимошенко.
КС визнав неконституційною залежність суддів від урядового органу НАЗК, адже це ставить суддів у залежність від виконавчої влади, що прямо протирічить Конституції України, а також духу і суті незалежного та неупередженого судочинства, які визнані як базові в усьому цивілізованому світі. Саме тому я прошу всіх причетних негайно припинити інформаційний булінг проти Конституційного суду України, що є по суті терором проти Української Держави", - додала політик.

Як пише Тимошенко, несправедливо принижуючи Конституційний суд, політики "принижують Українську Державу та зазіхають на права і свободи громадян".

Жодна демократична країна світу, яка себе поважає, ніколи не дозволила би такої неповаги до своїх органів судочинства. І Україна цього не дозволить! Уперше в історії незалежної України Конституційний суд не є кишеньковим департаментом адміністрації чергового президента. І це всім нам потрібно цінувати. Тому що незалежність Суду – це є велике надбання демократії і справжньої державності. Але з ситуації, яка склалась, потрібно негайно знайти вихід. Ми пропонуємо всім фракціям ВРУ наступний план. Спільно підписати законопроєкти №4292 і №4293, які поновлюють всю систему електронного декларування, покарання за незаконне збагачення та інші важливі елементи антикорупційної системи. Ці законопроєкти вже зареєстровані у парламенті. Ми закликаємо прийняти їх у вівторок у режимі ad hoc, щоб Президент уже за декілька днів міг підписати ці закони і відновити роботу всієї антикорупційної системи країни", - зауважила Тимошенко.

Водночас, Юлія Тимошенко закликає всі фракції парламенту виступити категорично проти спроби Президента через свій законопроєкт №4288 знищити Конституційний суд та у грубо антизаконний спосіб підпорядкувати його своїй адміністрації. 

Це є кричуще неправомірним та неприйнятним кроком. Також неможливо скасувати законом рішення Конституційного суду. Навіть смішно і абсурдно це пропонувати. Законом можливо лише поправити ті статті, які визнані неконституційними. Саме це ми і пропонуємо зробити. Я закликаю всіх не дестабілізовувати країну, не розвалювати залишки державного управління та незалежного судочинства, не кидати країну у хаос, а діяти всім разом законно, ефективно і розумно", - резюмувала Тимошенко.

Як ми писали, за словами Єгора Соболєва, «голова Конституційного Суду купував землю в окупантів в окупованому Криму». Читайте ексклюзивне інтерв'ю з Єгором Соболєвим.

А ось інвестиційний банкір та блогер Сергій Фурса вважає, що судді Конституційного Суду поводяться як терористи.

Нагадаємо, що сьогодні відбувся протест українців біля Конституційного суду. Кореспондент Єдності знаходився на місці подій та проводив пряму трансляцію.