Події
30 жовтня 2020
Президент має відреагувати на зловживання НКРЕКП, - Волинець
Голова профспілки закликав президента ініціювати перед Верховною радую та урядом питання звільнення нелегітимного складу НКРЕКП для виходу із ситуації.
news-image

Голова Незалежної профспілки гірників, народний депутат Михайло Волинець звернувся до президента з вимогою відреагувати на нелегітимність чинного складу НКРЕКП та неконституційність указі про його призначення.

Про це говориться в копії листа Волинця до президента, пише РБК.

Укази про призначення членів НКРЕКП є незаконними у зв’язку з їх невідповідністю Конституції України, а тому потребують вчинення президентом послідовних дій щодо їх скасування або звернення до Конституційного Суду України для офіційного визнання їх неконституційними", - йдеться у листі.

Голова профспілки закликав президента ініціювати перед Верховною радую та урядом питання звільнення нелегітимного складу НКРЕКП для виходу із ситуації.

Волинець також вказав на численні зловживання з боку НКРЕКП, які стали причиною безпрецедентної кризи в енергетичному та вугільному секторі.

Нагадаємо, раніше підходи НКРЕКП до регулювання ринку розкритикував Секретаріат енергетичного співтовариства ЄС.

Також відповідальність за маніпуляції на енергоринку на комісію поклав Антимонопольний комітет України, зобов’язавши комісію припинити маніпуляції та штучне обмеження конкуренції.

Навесні 2020 року була створена тимчасова слідча комісія парламенту для з'ясування причин енергетичної кризи. Вона прийшла до висновку, що відповідальність за кризу цілком лежить на НКРЕКП.

Крім цього, ТСК встановила наявність у глави НКРЕКП Валерія Тарасюка сімейного енергетичного бізнесу, що стало передумовою початку антикорупційної перевірки НАЗК на предмет конфлікту інтересів.

В жовтні Окружний адмінсуд відкрив відразу декілька проваджень по звільненню чинного складу НКРЕКП через грубе порушення закону.

Як ми писали, за словами Єгора Соболєва, «голова Конституційного Суду купував землю в окупантів в окупованому Криму». Читайте ексклюзивне інтерв'ю з Єгором Соболєвим.

А ось інвестиційний банкір та блогер Сергій Фурса вважає, що судді Конституційного Суду поводяться як терористи.

Нагадаємо, що сьогодні відбувся протест українців біля Конституційного суду. Кореспондент Єдності знаходився на місці подій та проводив пряму трансляцію.