Події
3 листопада 2020
Протести біля Конституційного Суду. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності знаходиться на місці подій та проводить пряму трансляцію.
news-image

Під Конституційним судом знову гаряче. Активісти вийшли під стіни феміди, щоб підтримати закон про мову, конституційність якого сьогодні розглядатимуть. Акція проходить під гаслом "Руки геть від мови".

 Кореспондент Єдності знаходиться на місці подій та проводить пряму трансляцію.

 Активісти вважають, що сам розгляд цього закону вже є порушенням законодавства.

На акції присутні представники Нацкорпусу, Правого сектору та інших націоналістичних об'єднань.

Саме сьогодні судді КСУ планують розглядати справу щодо конституційності закону про мову.

"Слава Нації", "Україна понад усе" - скандують активісти.

Спікери розповіли що саме через те, що поширились чутки що Конституційний суд буде розглядати закон про українську мову вони сьогодні тут. 

Людей не так багато як минулого разу, але все ж активістів прийшло багато. Активісти збентежені тим, що в своїй країні їм приходиться захищати державну мову. Традиціно вони принесли квиток до Ростову судді Тупицькому.  Спікери розповіли що саме через те, що поширились чутки що Конституційний суд буде розглядати закон про українську мову вони сьогодні тут.

 

 

 

 

Мітингувальники вимагають не допустити скасування законопроекту. Вважають, що українське суспільство хочуть розколоти зсередини. Активісти називають закон про державною мовою стратегічно важливим: армія охороняє країну від зовнішніх ворогів, а українську мову захищає від внутрішніх.

Присутні запалили фаєри. 

До речі, за словами Володимира Ар'єва, спроба атакувати українську мову Бужанським має для нього абсолютно споживчий сенс. Читайте ексклюзивне інтерв'ю на нашому сайті.

Як ми повідомляли, румуни з України поскаржилися Бухаресту на «примусову українізацію» та адмінреформу. Автори звернень стверджують, що румуни в Україні, яких налічується близько 500 тисяч і вони є другою національною меншиною в країні після російської, "піддаються добре організованому систематизованому процесу примусової українізації".

Читайте також:Уряд вирішив, хто захищатиме українську мову.

Нагадаємо, відомий український кулінарний експерт і ведучий Євген Клопотенко став на захист української мови. “Українська роз’єднує? Це ж фігня!” Російськомовний ведучий зробив потужну заяву про мову

Читайте також:Євген Клопотенко: «Лише 6 пунктів, і 50% вашого життя зміниться. А все інше - справа часу»