Події
9 листопада 2020
У Вінниці хакери зламували комп'ютери вишів і крали відповіді на екзаменаційні білети — СБУ
Також у СБУ кажуть, що хакери блокували роботу вишів під час іспитів.
news-image
Правоохоронці викрили хакерів, які втручалися в роботу комп'ютерних програм та інформаційних ресурсів університетів Вінницької області.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки.

Правоохоронці зазначають, що хакери змінювали офіційну інформацію навчальних закладів і отримували доступ до файлів, які містять, зокрема, відповіді на екзаменаційні білети. Отриману інформацію вони продавали.

Також у СБУ кажуть, що хакери блокували роботу вишів під час іспитів. Робили вони це за допомогою DDoS-атаки на інформаційно-телекомунікаційні системи навчальних закладів.

Що їм за це «світить»?

Правоохоронці провели обшук місця проживання злочинців. Там вони вилучили комп'ютерну техніку, sim-картки з доказами протиправної діяльності, а також банківські платіжні картки, на які надходили гроші.

Справу відкрили за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин…) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8 500 — 17 000 грн) або позбавлення волі на строк до 2 років.

Раніше викладач із Рівненщини погорів на хабарі за вступ до університету. Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Зазначимо що українські студенти-медики складатимуть іспити за світовими стандартами. У тестових завданнях 160 запитань.

Читайте також:Російські хакери атакували американські лікарні