Політика
9 листопада 2020
Зеленський розповів, скільки може тривати карантин «вихідного дня» та навіщо його запроваджують
Зеленський вважає, що такі обмеження на декілька тижнів дозволять уникнути великого збільшення хворих і підготувати необхідну кількість ліжок у медзакладах для людей з COVID-19.
news-image
Президент Володимир Зеленський вважає, що запровадження карантину «вихідного дня» на декілька тижнів допоможе покращити епідситуацію в країні й уникнути локдауну.

Про це він сказав на селекторній нараді 9 листопада, передає пресслужба Офісу президента.

Зеленський вважає, що такі обмеження на декілька тижнів дозволять уникнути великого збільшення хворих і підготувати необхідну кількість ліжок у медзакладах для людей з COVID-19.

Збільшення кількості ліжок, носіння масок та тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект», — вважає президент.

Він переконаний, що сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року «буде далеко не найгіршим».

Карантин «вихідного дня»?

Над таким форматом посилення обмежень роздумують нині у МОЗ. У відомстві хочуть, щоб у суботу та неділю не працювало нічого, крім об’єктів критичної інфраструктури, як-от продуктових магазинів.

Навіщо такий карантин? Степанов пояснює, що це зменшить контакти між людьми та допоможе розірвати ланцюг передачі коронавірусу.

9 листопада головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що Кабінет міністрів вже найближчим часом проголосує за впровадження на території України «карантину вихідного дня».

Яка у нас ситуація з COVID-19?

Епідемія набирає обертів. Щодня фіксують близько 10 тисяч нових випадків коронавірусу. 7 листопада в Україні виявили рекордну кількість нових хворих — 10 746 людей випадків.

За алгоритмом МОЗ жорсткий карантин по всій Україні обіцяють, коли щодоби виявлятимуть 11-15 тисяч хворих. 

Нагадаємо, що одна з вакцин від COVID-19 показує ефективність 90%.

Як стало відомо, Євген Істребін констатує, що "Україна вийшла на перше місце в Європі за кількістю госпіталізованих пацієнтів з діагнозом Ковід". У той час як в Європі посилюють протиепідемічні обмеження, наші політики відкривають кінотеатри, автостанції, знімають масу обмежень

Читайте також:У лікарнях заборонили планові операції