Події
10 листопада 2020
Євген Істребін: «Як можна ввести заборону на планові госпіталізації, але при цьому всі кабаки, клуби, дискотеки продовжують «тусити» »
Експерт переконаний, що на фоні збільшення навантаження на медсистему вся ця "задумка" із карантином вихідного дня до одного місця.
news-image

Усі були задоволені вчорашньою новиною про успішне проходження третього етапу клінічних випробувань нової вакцини. Але не тішити себе ілюзіями закликає Євген Істребін, системний аналітик.

Вакцина буде в Україні в кращому випадку влітку, не раніше. А до тих пір нам треба пройти епідсезон. На жаль ситуація погіршується з кожним днем. Україна: госпіталізації - 19133 (+669), реанімації - 1699 (+40), пацієнти з діагнозом Ковід на ШВЛ - 602 (+22). Всього на ШВЛ - 700 (+23). Середнє число летальних випадків за 7 днів - 170", - наводить статистичні дані експерт.

Як наголосив пан Євген, зростання летальних випадків з випередженням зростання госпіталізацій говорить про погіршення загальної ситуації через недостатню кількості лікарняних потужностей обладнаних належним чином і загальне перевантаження медичної системи. 

Малювати віртуальні "ліжкомісця", обладнані нічим можна до нескінченності, але показник зростання летальних випадків говорить сам за себе. Потрібно вводити реальні протиепідемічні заходи, а не малювати фломастерами на мапі жовті-оранжеві-червоні зони!", - пише Євген Істребін.

Також аналітик обурений черговим кроком влади у боротьбі з коронавірусною інфекцією.

Якщо чесно, я до сих пір не розумію. Як можна ввести заборону на планові госпіталізації, для стримування поширення ковіду, але при цьому всі кабаки, клуби, дискотеки продовжують тусити, як-ніби нічого не відбувається, ну як таке може бути ????", - пише експерт.

Нагадаємо, як розповів Денис Сурков: «В країні немає жодної сучасної, хоча б просто притомної, лікарні»Медик стверджує, що головна проблема України - підміна понять. Це стосується усього, не тільки медицини.