Економіка та бізнес
10 листопада 2020
Цьогоріч за січень-вересень в Україну переказали понад 8 мільярдів доларів - НБУ
У межах України обсяг переказів за січень-вересень становить майже 180 мільярдів гривень, що на 27% більше за перекази торік.
news-image

Так, за 9 місяців в Україну було переказано майже 8,5 мільярда доларів в еквіваленті, з України - 575 мільйонів. 

Про це повідомляє Нацбанк.

З них через систему переказу коштів в Україну надіслали майже 2 мільярди доларів. Це на 16% більше, ніж за 9 місяців 2019 року. Середня сума одного переказу в Україну зросла на 7% та становить 390 доларів.

Перерахування через систему переказу коштів з України також зросли. Їхня загальна сума становила 387 мільйонів доларів, що на 41% більше за минулорічні показники. Середня сума зросла на 33% та становить 510 доларів.

Країни спрямування залишилися незмінними. Найбільше коштів надійшло зі США, Італії, Ізраїлю, РФ та Німеччини. Відправлено найбільше до РФ, Грузії, Азербайджану, Туреччини та Польщі.

У межах України обсяг переказів за січень-вересень становить майже 180 мільярдів гривень, що на 27% більше за перекази торік. 

Зазначається, що майже 80% цих переказів забезпечували три внутрішні системи.

Раніше ми писали, що Кабмін схвалив законопроект про підвищення прожиткового мінімуму до 4200 гривень. Кабінет міністрів України схвалив законопроект, який дасть змогу в подальшому підвищити прожитковий мінімум, за попередніми розрахунками, до 4200 грн на місяць.

До речі, підвищення пенсійного віку в Україні не є питанням завтрашнього дня, проте воно неминуче. Про це заявила глава комітету Верховної ради з питань соціальної політики Галина Третьякова (фракція "Слуга народу").

Нагадаємо, у квітні найбільше знизилась середня зарплата у сфері послуг. Якщо розглядати динаміку зміни середньої зарплати по регіонах, то найбільше падіння помічено у м. Києві - на 2712 грн.