Наука та технології
11 листопада 2020
Ігор Ляшенко про час коли електромобілі захоплять ринок
Коли електромобілі захоплять ринок і що потрібно зробити, щоб пришвидшити це
news-image

Журналіст, директор Центру проектних досліджень "Рівень життя" Ігор Ляшенко поділився роздумами про те коли електромобілі захоплять ринок і що потрібно зробити, щоб пришвидшити це.

Гадаю, що за 10-15 років у світі припинять виробництво авто з двигунами внутрішнього згоряння. Ще за 10-15 років доїздять свій термін наявні машини з ДВС. За 25-30 років на дорогах будуть тільки електромобілі", - пише журналіст

На думку автора, із продажу зникне бензин, газ, ще швидше - дизель. Автомобільне паливо стане чимось, чим нині є гас. Колись без нього життя не уявляли, а зараз люди не знають, що це таке.

Це відбудеться по всьому світу незважаючи ні на що. Ринок і прогрес зроблять свою справу. У це важко повірити зараз, але з якогось моменту процес заміни авто з ДВС на електромобілі піде лавиноподібно", - пише журналіст.

що потрібно зробити, щоб пришвидшити це

Для цього щоб це стало нормою, а не преміумом, потрібно декілька факторів: технологічно прискорити час зарядки до 10-20 хвилин, забезпечити пробіг без зарядки понад 400 км, розташувати зарядні станції у великих містах максимально близько до житла і роботи – на місцях нинішніх парковок (у будинках і гаражах електрика вже є)", - радить автор публікації.

Ігор Ляшенко зазначає, що настане рік, коли люди раптом просто перестануть купувати авто з ДВС. Ані нові, ані старі. Ані дешево, ані навіть дуже дешево. Як колись перестали цінувати коней, а потім вони просто зникли як тяга і транспорт. Автовиробники в цей рік припинять випуск машин на паливі.

І цей рік ближче, ніж ми думаємо. Він настане, і ринок перевернеться. Спогади про паливні заправки залишаться в поколіннях, як нині ми знаємо про випас коней і заготівлю для них вівса", - підсумовує журналіст.

Нагадаємо про 5G в Україні: уряд схвалив план підвищення якості мобільного зв’язку.

Раніше Ілон Маск розповів про революційну технологію трансляції музики.

Також повідомляли, що NASA попередило про наближення до Землі астероїду з групи небезпечних.

Читайте також:Tesla розробляє нейрокомп’ютер - Маск