Суспільство
16 листопада 2020
Науковці виявили, що відеоігри можуть покращувати психічне здоров'я людей
Про це повідомили на сайті Оксфордського університету.
news-image
Науковці з Оксфордського університету встановили, що відеоігри не викликають емоційної залежності у гравців, а навпаки ㅡ можуть покращувати ваше психічне здоров'я та загальне самопочуття.

Про це повідомили на сайті Оксфордського університету.

Зокрема професор Ендрю Пшибильський, директор із досліджень Оксфордського Інтернет-Інституту (підрозділу Оксфордського університету), провів дослідження з 3270 гравцями.

Науковець вирішив перевірити поведінку людей, що грають у популярні ігри Plants vs Zombies: Battle for Neighborville та Animal Crossing: New Horizons.

Він склав для гравців опитування для оцінки їхнього самопочуття та добробуту та використовував у дослідженні фактичний час, які люди витрачають на гру, а не той, про який вони самі розповідали.

Зокрема у дослідженні порівнювали фактичний час, витрачений на відеоігри, та досвід, який вони надають. У гравців оцінювали почуття автономії, приналежності до справи, компетентності, насолоди та відчуття психологічного тиску.

Результати показують, що люди, які отримували задоволення від відеоігор, частіше відчували себе краще. До того ж досвід та емоції, які гравці отримували, можуть бути навіть важливішими за час, витрачений на саму гру.

Наші результати показують, що відеоігри не обов’язково шкодять вашому здоров’ю. Є й інші психологічні фактори, які мають значний вплив на самопочуття людини. Насправді гра може бути діяльністю, що позитивно пов’язана з психічним здоров’ям людей, а обмеження відеоігор може забирати ці переваги від гравців», ㅡ зазначає Ендрю Пшибильський.

Таким чином науковці зробили кілька важливих висновків: час, проведений за відеоіграми, є невеликим, але суттєвим фактором у самопочутті людей; особисті переживання та досвід гравця є набагато важливішими для самопочуття, ніж сам процес гри; гравці, які справді насолоджувалися відеоіграми, краще себе почували, а ті, хто мав негативний досвід від відеоігор, часто мав проблеми «поза грою».

Зазначимо, Україна стала 8 країною, яка підписала з NASA угоду «Артеміда» про освоєння Місяця.

Раніше повідомляли, що капсула Crew Dragon з двома астронавтами на борту повернулася на Землю.

Читайте також:Marvel’s X-men, NETFLIX, Тарас: Повернення, Правило Комі, MAFIA/// DORECHI NEWS Digest #1