Україна
17 листопада 2020
Посол ЄС про євроінтеграцію України: склянка більше, ніж повна
Матті Маасікас, оцінюючи євроінтеграційний прогрес України у цьому році, заявив, що "склянка навіть більше, ніж повна".
news-image

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, оцінюючи євроінтеграційний прогрес України у цьому році, заявив, що "склянка навіть більше, ніж повна".

Про це Маасікас сказав під час виступу на онлайн-форумі Коаліції Реанімаційний пакет реформ "Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса", пише УНІАН.

Зокрема, його попросили оцінити роботу України в напрямі європейської інтеграції у цьому році, але посол ЄС відмовився назвати конкретні цифри.

"У дипломатії я справжній практик у відносинах ЄС та України. І доволі часто це виглядає для представників аналітичних центрів і академіків, що склянка видається наполовину порожньою. Для справжніх практиків (люди, які повинні працювати кожен день над практичними аспектами цих справ) склянка здебільшого наполовину повна. І у відносинах ЄС та України склянка навіть більше, ніж повна", - наголосив Маасікас.

Як повідомляли, правління Національного банку прийняло рішення зберегти облікову ставку на рівні 6%.

Рішення знизити облікову ставку до 6% було ухвалене правлінням НБУ 12 червня 2020 року.

Нацбанк посилює контроль за електронними грошима: що змінюється? Банки мають перевіряти кожного, хто відкриває електронний гаманець для різних операцій.