Світ
19 листопада 2020
19 листопада в усьому світі відзначають «Всесвітній день туалету»
В середньому людина витрачає 3 місяці свого життя, сидячи на унітазі.
news-image

Чи відомо вам, що в нашому світі, мобільних телефонів більше, ніж туалетів, а чим більше функцій має ваш телефон, тим більше ви проводите в туалетній кімнаті, пише Ділова Мова.

В середньому людина витрачає 3 місяці свого життя, сидячи на унітазі. До речі, мобільні телефони мають в 18 разів більше бактерій, ніж туалетні ручки, а офісний стіл в 400 разів більше бактерій, ніж в туалеті, втім буває і навпаки. День 19 листопада було проголошено "Всесвітнім днем туалету" в 2001 році в ході міжнародної конференції в Сінгапурі, присвяченої проблемам туалетів.

До речі, місце проведення конференції було обрано не випадково: Сінгапур славиться бездоганною чистотою туалетів. Понад 200 делегатів з Азії, Європи та Північної Америки, які представляли 17 національних туалетних асоціацій, зустрілися, щоб обговорити нагальні проблеми і розглянути нові концепції розвитку туалетної справи. Результатом зустрічі стала Всесвітня туалетна організація (ВТО), яка і стала ініціатором створення свята.

19 листопада 2002 року прогресивна світова громадськість вперше відзначила Всесвітній день туалету - один з найоригінальніших і, за традицією, що склалася, веселих свят.   А ось 1 мільярд чоловік все ще не мають туалету.

Нагадаємо, влада Бельгії дозволила Святому Миколаю порушити карантин і комендантську годину, щоб подарувати дітям свято. Влада Бельгії вирішила послабити обмеження через пандемію коронавірусу для двох місцевих Санта Клаусів, Сінтеклааса та Пер-Ноеля, щоб вони змогли привітати дітей із різдвяними святами.

До речі, у світі все ще є країни без коронавірусу, де вони? Найбільший кластер країн без коронавірусу розташований в південній частині Тихого океану.

Цікаво, що термін«Локдаун» назвали словом року за версією словника Collins. Його використовували на 6000% частіше, ніж торік. Слово «локдаун» з'явилося з тюремної лексики.