Події
20 листопада 2020
Обшуки в музеї Революції Гідності. Протест українців біля СБУ. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію.
news-image

Сьогодні у Києві біля будівлі СБУ планувався протест через вчорашні обшуки у музеї Революції Гідності. Попередньо акція була анонсована як повноцінний протест, проте замість цього відбувся своєрідний брифінг працівника СБУ та директора музею.

Кореспондент Єдності перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію.

19 листопада до Музею Революції Гідності із обшуком прийшли правоохоронці. Обшуки проводила Нацполіція під процесуальним керівництвом столичної прокуратури.

493437b24f447ecdbab5b536799b7965.jpg

Співробітники СБУ залучені слідчими для оперативного супроводу. Правоохоронці підозрюють керівництво Музею Революції Гідності і приватне підприємство у зловживанні службовим становищем при використанні бюджетних коштів у розмірі 100 мільйонів гривень. 

86de4b88b1f6309b4ed9c812dbca8c22.jpg

У липні 2018 року Департамент спецрозслідувань Генеральної прокуратури видав припис про заборону будівництва "Музею Революції Гідності" на Інститутській.

748918b0afa64e3b3bf1bc6b3c3967f1.jpg

Присутній директор музею Ігор Пошивайло, який висловив своє бачення усього, що відбувається.

Будівництво не почалося, тому що Алея героїв небесної сотні, де має розпочатися будівництво, досі знаходиться під арештом за рішенням суду. І так буде допоки слідчі у справі вбивств на Майдані не проведуть усі слідчі експерименти. Ми весь час і публічно інформували та зверталися до відповідних органів про цю проблему. З одного боку, музей уповноважено за рішенням Уряду збудувати Меморіал Героїв Небесної сотні та музей революції гідності, а з іншого боку – музею не дали можливість будувати, бо арешт з Алеї героїв небесної сотні так і досі не знятий", – сказав Пошивайло.

Також коментар журналістам дав представник СБУ. За його словами, ведеться розслідування, куди пропали гроші, адже музей сьогодні не добудовний.

Ще у 2019 році повинні були завершити будівництво цього музею. Завтра уже 7-ма річниця Революції Гідності, а музею досі немає", - розповів представник СБУ.

9964f224bf7e03423cc6badb36dddd31.jpg

Також у СБУ зазначили, що у встановлені угодами терміни роботи фактично не проводились. Натомість більшість отриманих підрядником бюджетних коштів були витрачені не на цілі, які прописані у відповідних договорах.

76089212cfe5f45bf750740c2c47071a.jpg

Нагадаємо біля Верховної Ради відбувлося повстання ФОПів. Заблоковано рух центром міста. Дорогу заблокували протестувальники. Кореспондент Єдності перебував на місці події та проводить пряму трансляцію.

До речі, більшість громадян України називають Майдан 203-3014 років Революцією Гідності і не хочуть повертатися в країну, яка існувала до цих подій. Про це повідомляє соціологічна група центру Разумкова після проведення опитування серед повнолітніх українців на всій території держави, за винятком анексованого Криму та непідконтрольних регіонів Донецької і Луганської областей.

Раніше ми повідомляли, що 21 листопада 2013 року назавжди змінило історію українського сьогодення. Саме в цей день вперше почались мирні протести за євроінтеграцію. Сотні людей, а згодом уся свідома нація, повстали проти чинного режиму президента-втікача в надії змінити державу на краще.

 

Читайте також:У Франківську проведуть фестивальну екскурсію про першу українську революцію