Події
21 листопада 2020
Автомарш «Майдан - Феофанія». Українці їдуть до Зеленського. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію.
news-image

Сьогодні на Європейській площ розпочинається автопробіг до Феофанії, де лікується Зеленський. Акція присвячена Революції Гідності. Активісти хочуть нагадати Зеленському про свої обов'язки перед українським народом, вказати на його бездіяльність і до чого це призводить.

Організатори акції: партія "Демократична сокира" та об'єднання "Рух Опору капітуляції".

Кореспондент Єдності перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію.

Організатори автомаршу стверджують, що Зеленський краде в українців конституційну свободу. Активісти вважають, що президент допомагає російській агентувати вкорітитись до влади. Також протестуючі зазначають, що український очільник своїми діями дозволяє політичні переслідування українців.

Активісти зазначають, що вийшли, щоб зупинити бездіяльність Зеленського, який своїми діями знащує Україну.

Паралельно з даною акцією сьогодні ще відбуватиметься хода вшанування пам'яті загиблих під час Революції Гідності.

Виступив представник партії "Демократична сокира". Він зазначив, що дії Зеленського вже 17 місяців руйнують нашу державу, Зеленський "закатує" ковідний фонд в асфальт. Каже: "Суд і в'язниця - ось все, що ми хочемо від Зеленського".

Також протестуючі кажуть, що в 2013 році боролись проти "режиму Януковича", а зараз при Зеленському бачимо прояви цього режиму. 

Активісти закликають кожного задуматись, що все у державі залежить від народу і ніхто крім народу не зможе нічого змінити.

Слово взяв Володимир Омелян. Він зазначив, що сьогоднішня дата особлива, адже це перемога над "совком". Він вважає, що те, що зараз відбувається з коронавірусом - це геноцид української нації і влада не зробила нічого, щоб запобігти швидкову поширенню коронавірусу та не зазбепечили належне лікування хворим на Covid-19. 

Людей закликали  іти по автомобілях. Колона почала рухатись в бік Феофанії. В колону входить близько 20 автівок.

Поліція зупинила автівки на в'їзді. Далі активісти підуть пішки. 

Спостерігаємо велику кількість журналістів на акції.

Люди привезли із собою шматки асфальту, адже влада вирішила витратити кошти, які були спрямовані на боротьбу з коронавірусом, на ремонт доріг, що є неприпустимим на думку протестуючих.

Активісти вигукують:"Зеленський, ти нас чуєш? Ти нас бачиш?".

Представник Руху Опору капітуляції наголосив на таких пунктах:

1. Сім років тому люди вийшли, коли влада крала європейське майбутнє, зараз влада робить теж саме. 

2. Репресії, політв'язні. 

До слова запросили Мирослава Гая, учасника Революції Гідності.

Він вітає учасників "державного перевороту". Згадує полв'язня Андрія Антоненка, який вже більше 300 днів не бачив свою родину. Зазначає, що влада вже вкинула європейському суспільству фразу, що Революція Гідності була державним переворотом. 

Виступив також чоловік Юлії Кузьменко, медика, яку ув'язнили за організацію вбивства Шеремета. Він зазначив, влада відповість за всі фальсифікації по даній справі.

Активісти властували перфоманс, поклавши асфальт в знак протесту проти витрати коштів із ковідного фонду на будівництво доріг. Також було запалено фаєри.

Як ми писали раніше, ПриватБанк відсудив 1 мільярд у компанії, пов'язаної з Коломойським

Читайте також: Борислав Береза: «За те, що комусь не змогли надати кисень і місце в палаті, несуть відповідальність Зеленський і Шмигаль»