Iнтерв’ю
24 листопада 2020
Ілля Кива: «Ми стомились жити в своїй країні рабами»
Ексклюзивне інтерв'ю з Іллею Кивою.
news-image

Кореспондент Єдності сьогодні на мітингу біля посольства США в Києві поспілкувався з народним депутатом Іллею Кивою. 

Кор.: Чому сьогодні саме тут акція проходить?

Ілля Кива: Тому що ми стомились жити в своїй країні рабами. Тому що ми хочемо показати цим гостям, американським гостям, хто в цій країні господар. Це наша країна. І ми не дозволимо диктувати умови. Ми проти зовнішнього управління. Ми є суверенною країною зі своєю політикою та стратегією. І ці люди за цим парканом, вони повинні чітко розуміти що вони не власники цієї землі, а всього-навсього запрошені гості, яким, якщо буде потрібно, ми покажемо на вихід.

Кор.: А якісь вимоги є сьогодні конкретні?

Ілля Кива: Звичайно. У нас маса вимог. Насправді, в першу чергу, це лабораторії. До цих пір ніхто повноцінно не дав відповіді. Американські біологічні лабораторії, які знаходяться всередині нашої країни. Ми хочемо, щоб нашій країні дали можливість самостійно робити вибори і приймати рішення відносно власного майбутнього, стратегії розвитку та економічних процесів.

За років сім це перша така акція. До цього ця будова була "священною коровою". Ми змінимо цей стан. Ми покажемо їм місце і ми розкажемо хто дійсно на цій землі є господар. Господар - український народ. Ось і все.

Кор.: Дякую.

Нагадаємо, сьогодні проходив мітинг під посольством США. Пряма трансляція.

Також писали, що «локдаун» назвали словом року за версією словника Collins. Його використовували на 6000% частіше, ніж торік.

Читайте також:Байден та Україна. Що ми знаємо про корупцію BBC News. Вперше українською