Економіка та бізнес
25 листопада 2020
Павло Кухта: «Казначейство працює в режимі картотеки. У новітній історії України в середині листопада такого не було вже як мінімум років десять»
Непрофінансовані витрати державного бюджету України становлять 9,4 млрд грн, з яких 3 млрд грн - захищені статті витрат.
news-image

У Держказначействі закінчилися гроші: рахунки на 9,4 млрд нічим оплатити

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив експерший заступник міністра економіки Павло Кухта.

Згідно з оперативними даними казначейства, неоплачені фінансові зобов'язання станом на сьогодні становлять 9,4 млрд грн, з них 3 млрд грн за захищеними видатками. Це максимум від початку року і плюс 2 млрд грн до показників попереднього тижня", - написав Кухта.

За інформацією ексчиновника, з 9 листопада казначейство працює в режимі картотеки - до ночі зводять надходження, на ранок формують пул витрат, які будуть профінансовані, все інше відкладають.

У новітній історії України в середині листопада такого не було вже як мінімум років десять", - зазначив він.

За словами Кухти, в бюджеті також немає грошей на підтримку сфери послуг, яка особливо страждає від обмежень карантину вихідного дня.
Ексчиновник вважає, що виходом із даної ситуації є термінове відновлення співпраці з МВФ і ухвалення реалістичного бюджету на 2021 рік.

Зазначимо, що іноземні інвестори найбільше не довіряють судам в Україні, раніше головною проблемою називали корупцію — опитування.

Раніше повідомляли, що у низці міст відмовилися вводити карантин на вихідні. Прем'єр наголосив, що рішення уряду потрібно виконувати.

Читайте також:Навесні найбільше постраждали економіки тих країн, де влада запроваджувала жорсткий формат локдауну – Андрій Блінов