Світ
25 листопада 2020
Російські пранкери зателефонували прем’єру Канади від імені Грети Тунберг
Просили виходу з НАТО та зустрічі з персонажами South Park
news-image

Російські пранкери Вован і Lexus зателефонували прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо від імені Грети Тунберг. Особа, яка представилась екоактивісткою, говорила, що побоюється нової світової війни, просила виходу Канади з НАТО та зустрічі з персонажами сатиричного мультсеріалу South ParkТеррансом і Філліпом.

Розмова відбулася ще у січні, через кілька днів після того, як Іран збив над своєю столицею український пасажирський літак, повідомляє babel з  посиланням на The Guardian.

Пранкери Володимир Кузнєцов і Олексій Столяров випустили запис розмови з канадським прем’єром лише цього тижня. Протягом десяти хвилин жінка, яка вдавала з себе Тунберг, запитала Трюдо, що від думає про «міжнародну кризу» та «як ставиться до світової війни».

Ви дорослі, але дієте наче діти. Ми можемо створити світ, де є місце для кожного. Для білих і чорних. Християн і мусульман. Трампа і Путіна. Для тебе і мене. Для Бориса Джонсона. Для Корбіна. Для Терранса і Філліпа, які теж відомі у твоїй країні», — сказала фейкова Тунберг.
Це точно, точно правильна перспектива», — відповів співрозмовниці Трюдо.

Прем’єр сказав, що візит Тунберг до Канади у 2019 році напередодні виборів допоміг визначити їхній результат з точки зору кліматичних змін. Співрозмовниця перебила його та сказала:

Але вийдіть з НАТО. Киньте зброю. Оберіть квіти. Посміхніться природі».

Трюдо відповів дипломатично:

Я теж мрію про світ, у якому не має потреби в солдатах, але ми поки що не живемо в такому світі, на жаль».

Після цього фейкова Тунберг попросила познайомити її з Террансом і Філліпом із South Park, на що прем’єр відповів: 

З радістю, я попрошу свою команду спробувати визначити, як вас зв’язати. Просто я не знаю їхнього точного місцеперебування».
Зажди, Терранс і Філліп — вони не з South Park? Я особисто не знаю їх. Я думаю, це пародія South Park на канадців», — сказав Трюдо і ввічливо закінчив розмову.

Раніше в Україні пранкер «Джокер» оприлюднив свою переписку з прем'єр-міністром України. Пранкер видав себе за Гео Лероса.

Також повідомляли, що хакери зламали сторінки у Twitter відомих американців, зокрема Білла Гейтса, Ілона Маска і Каньє Веста. Користувачі встигли перевести на зазначені на сторінках Маска і Гейтса біткоін-гаманці криптовалюти на 50 тисяч доларів.

Читайте також:У Вінниці хакери зламували комп'ютери вишів і крали відповіді на екзаменаційні білети — СБУ