Резонанс
2 грудня 2020
Підпалений хлопчик з Бердянська розповів, що друзі змусили вибирати між вогнем і ударами по голові
Підліток, якого звуть Володимир, лікується з опіками ніг, рук, геніталій, сідниць.
news-image

12-річний хлопчик, якого в Бердянську Запорізької області підпалили однолітки заради розваги і "крутого" відео, отримав 30% опіків тіла, в тому числі геніталій.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла волонтер Злата Некрасова. Вона також розпитала дитину про інцидент і зняла розповідь на камеру.

Жінка розповіла, що підліток, якого звуть Володимир, лікується з опіками ніг, рук, геніталій, сідниць. 1 грудня неповнолітнього перевели з Бердянська до лікарні в Запоріжжі.

Відомо, що компанія облила свого товариша рідиною, яка містить більше 60% спирту, і підпалила сірниками.

За словами самого хлопчика, його приятелі запропонували йому або погодитися на підпал, або отримати 100 сильних ударів по голові. Підліток погодився на перший варіант.

Я пішов до друзів додому на ночівлю. Потім ми пограли інтернет-ігри і всяке таке. Потім Кирило згадав про самопал, це саморобний алкогольний напій... Вони облили мені штани. Вони хотіли спочатку трохи налити і згасити відразу..."- розповів хлопчик на камеру.
Мама одна виховує сина, тимчасово не працює, перебуває на обліку в центрі зайнятості. За два дні на лікування Вови вже було витрачено 7000 грн і коштів у сім'ї більше немає", - розповіла волонтер.
 
Підпал хлопчика в Бердянську: деталі

Подія трапилася в ніч на 29 листопада в Бердянську в будинку на вулиці Європейській. Співробітники поліції з'ясували, що хлопчик добровільно погодився на те, щоб його підпалили. Весь процес компанія знімала на телефон.

Радимо почитати: Віталій Шабунін: «Люди, які заледве живцем не спалили моїх батьків, навіть не знайдені».

Також писали про самоспалення на Майдані Незалежності на знак протесту проти політики президента Володимира Зеленського.

Читайте також:Зґвалтування в Кагарлику: потерпілій досі не провели медогляд через відсутність документів, які відібрав поліцейський