Події
2 грудня 2020
Під будівлею Мінрегіону протестувальники влаштували імпровізоване поховання “тіла корупції”
Громадськість організувала “поховальну процесію” з оркестром, який грав сумну музику.
news-image

Акція протесту проти корупції в будівництві, до якої приєдналися громадська організація “Стоп свавіллю” та небайдужі кияни, переросла в масове зібрання з вимогою відставки голови Мінрегіону Олексія Чернишова та заступниці голови профільного комітету Олени Шуляк.

Кореспондент Єдності перебував на місці події та проводив пряму трансляцію

Громадськість організувала “поховальну процесію” з оркестром, який грав сумну музику. Під стіни міністерства люди принесли імпровізовану “труну”, на якій написано: “Реформа ДАБІ 2019-2020 RIP”.

ca0d05fef96238e5f03d95512b0c7e6f.jpg

“Вони не просто провалили реформи, а організували злочинну корупційну схему. Ми хочемо “поховати” корупцію Мінрегіону. Оскільки саме міністр і є тією відповідальною особою, яка приховує “тіло реформ”, що вмерло і засмерділось в його кабінеті. Ми вирішили очистити Мінрегіон від нечистот. Тому намагаємося змусити міністра винести і віддати нам “труп реформи ДАБІ”, - заявив один із активістів.

806b73839d6dfe399b25be1464bd85f2.jpg

За його словами, поліція, що охороняла міністерство, не дозволила водію автівки з їхнім реквізитом зупинитися під стінами будівлі. 92ba3328c4b70a8ca6ae2f0fbace178e.jpg Хоча, як пояснює мітингувальник, він мав право припаркуватися там.

“Водій не став сперечатися та від’їхав на декілька кварталів, щоб там розвантажитись. Але поліцейські з охорони Мінрегіону вислідкували його, незаконно проникли до автівки та вилучили увесь реквізит, який ми підготували для акції. Фактично його викрали!” - розповів активіст.

5e95a6ecb2932bbcc5d7d5c12b74ab8f.jpg

Протестувальники наполягають, що необхідна термінова присутність прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і президента Володимира Зеленського для прийняття рішення про звільнення Чернишова та його людей в ДАБІ.

e06c91c4cefddfa51aad431f13220764.jpg

Нагадаємо, 1 грудня мітингувальники вийшли під Мінрегіон з палатками та плакатами з вимогою від Чернишова вийти до них та звітувати про свої досягнення за 9 місяців роботи. За їхніми словами, вони втомилися від бездіяльності голови міністра та “злочинної корупційної схеми роботи ДАБІ”, яка, на переконання активістів, здійснюється під його керівництвом.

Як ми повідомляли, вчора Фопи взяли під контроль Верховну Раду. Акцію протесту оголосили безстроковою. Підприємці як і раніше виступають проти введення касових апаратів.

Також стало відомо, що президент Володимир Зеленський заявив, що до Ради найближчим часом подадуть законопроєкти щодо заходів для  підтримки громадян та бізнесу у зв’язку з карантинними обмеженнями, зокрема, ФОПи  та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тис. грн.

До речі, бізнесмен Олексій Давиденко зазначає, що "українці хочуть квітучу Україну і не брати гроші у МВФ, але не хочуть навіть мінімально платити податки. Тому і залишаються у лайні".

Читайте також:Найбільш видовищна подія в автоспорті: українці встановили рекорд у парному дрифті