Війна
9 грудня 2020
Українські військові на передовій отримають спеціальні рушниці для боротьби з безпілотниками — ЗСУ
Від кого саме отримають таку зброю, він не уточнив.
news-image
Українські військові на передовій найближчим часом отримають радіоелектронні рушниці іноземного виробництва для боротьби з безпілотниками бойовиків.

Про це повідомив Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак в інтерв’ю «АрміяInform».

Від кого саме отримають таку зброю, він не уточнив.

Шкода, що нині про масове переозброєння війська, про повне переозброєння бригад, на жаль, ще не йдеться. І такий стан справ точно не відповідає запиту українського суспільства», — каже Хомчак.

Безпілотники бойовиків

Українські військові регулярно повідомляють про використання безпілотників бойовиками. Вони застосовують їх як для розвідки, так і для нападу на позиції ЗСУ. Наприклад, у листопаді поблизу Попасної з дрона скинули осколкові гранати ВОГ-17. Від підриву однієї з них поранило українського військового.

Регулярно у штабі ООС повідомляють, що безпілотники бойовиків їм вдається збивати. Однак спеціального озброєння для цього в українських військових поки немає.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях здійснюється вербування осіб з російським громадянством з метою комплектування так званих “миротворчих” підрозділів для виконання завдань у Нагірному Карабасі.

Також повідомляли, що Росія замінює старі танки на Донбасі - розвідка. Вилучені окупантами з танкових підрозділів танки Т-64 розміщуватимуть на спеціальних майданчиках для демонстрації у такий спосіб начебто виконання Мінських домовленостей про відведення важкої техніки від лінії зіткнення.

Читайте також:Юрій Бутусов: «Зеленський не коментує вбивство українських бійців на Донбасі, але відповів своєму другу Саріку»