Iнтерв’ю
10 грудня 2020
Єгор Соболєв: «Олег Татаров, очевидно, є найбільшим проявом корупції в оточенні президента»
Політик переконаний, що Володимир Зеленський дуже погано вчиняє, адже гальмує з очищенням Окружного адміністративного суду.
news-image

Кореспондент Єдності під час акції проти корупції "Дезінфекція Банкової", що проходила біля ОПУ, поспілкувався із Єгором Соболєвим, українським журналістом, громадським діячем.

 

Кор.: Які Ви можете назвати самі найгучніші факти корупції в Офісі президента України?

Єгор Соболєв: Олег Татаров очевидно є найбільшим проявом корупції в оточенні президента. Також Володимир Зеленський дуже погано вчиняє, що гальмує з очищенням Окружного адміністративного суду, правники підготували рішення, є петиція на сайті президента, яка зібрала потрібну кількість підтримки громадян про те, що це кубло корупціонерів треба розпустити. У президента є такі повноваження, а в антикорупційного бюро є розслідування з приводу Окружного адміністративного суду.

Так само Зеленський абсолютно бездіяльний у справі очищення Конституційного суду. Якщо я не помиляюся, півтора місяця тому він казав, що Конституційний суд, корумпованість його суддів, зв'язки з РФ - це загроза національній безпеці. Пройшло півтора місяця, а президент не прийняв жодного рішення. Насправді, бездіяльність - це все, що треба корупціонерам, щоб далі продовжувати.

Кор.: Які методи боротьби з корупцією треба задіяти в Україні, на Вашу думку?

Єгор Соболєв: Всі інструменти є, більше того, Татаров уже під слідством, Микитась, забудовник, колишній народний депутат, який підозрюється в махінаціях і фактичному заволодінні квартирами Нацгвардії, - зараз дає покази, і розповідає з якими посадовцями він це робив. Один з його показів стосується саме Татарова, що він організовував хабарі для керівництва Національної Гвардії.

Усе це є, має бути те, що Зеленський обіцяв своїм виборцям - політична воля. Президент має негайно звільняти такого підлеглого, звільняти тих, хто його привів, і допомагати Антикорупційному Бюро максимально швидко довести розслідування до кінця. Тоді це буде уроком для всіх інших. Так само і буде уроком, якщо буде очищений Окружний адміністративний суд Києва - це найбільш корумпований з усіх українських судів. Усі на нього дивляться, і корумповані, і не корумповані судді, що з ним буде. Якщо він далі буде займатися, як вони казали на плівках "політичною проституцією" та "бєспрєдєлом", то це буде сигналом для всіх інших судів, що вони можуть наслідувати цей приклад.