Політика
14 грудня 2020
Андрій Тетерук: Сьогодні Україна не правова держава, а «понятійна»
Український військовий переконаний, що правосуддя в Україні померло.
news-image

Кореспондент Єдності під час акції протесту "Похорон правосуддя" поспілкувався із Андрієм Тетеруком, українським військовим, командиром добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» ГУ МВС України в Київській області. 

Кор.: Що Ви сьогодні б хотіли донести до президента Зеленського саме оцим перформансом - труною і лампадками?

Андрій Тетерук: Саме таким перформансом ми хотіли донести, що правосуддя в Україні померло. Сьогодні рівно рік з того дня, як Андрія Антоненка незаконно затримали і утримують зараз за ґратами. Він не може себе захистити, адже ми бачимо, який тотальний тиск відбувається на правоохоронні органи і суддівську гілку влади. Що я маю на увазі: слова і участь президента Зеленського рівно рік тому, коли він спрямував політичний тиск своїми словами, що затримано імовірних вбивць, визначило, як мають діяти правоохоронні органи. І ми бачили під час чисельних судових засідань, що судді не розглядають аргументи  сторони захисту, натомість підіграють стороні обвинувачення.

Жодних доказів безпосередньої вини, участі, організації Андрієм Антоненком, Юлією Кузьменко, Яною Дугарь в підготовці, плануванні вбивства Павла Шеремета не було представлено суспільству, суду присяжних. Тому ми стверджуємо, що правосуддя у нас немає. Воно штучно керується з Офісу президента, штучно утримується круговою порукою, змовою влади, суддівської гілки і правоохоронних органів. Тому ми вирішили символічно поховати Конституцію, на яку чхав Зеленський, якою він не керується як гарант, не читав, не знає, і не розуміється, які наслідки все це дає нашим громадянам в цілому.

Тому ми прийшли, щоб засвідчити свою повагу, що Україна була правовою державою і констатувати факт, що вона сьогодні не може вважатися правовою, а лише "понятійною". Так, на жаль, ми бачимо. 

Кор.: Дякую за коментар.