Суспільство
14 грудня 2020
Що приготувати на Новий рік: поради від Євгена Клопотенка
Починати черговий рік потрібно смачно, а от традиційні радянські страви не мають нічого спільного з цим.
news-image

Напередодні свят кожна господиня задається питанням: «що приготувати на Новий рік?». І так щороку відбувається у всьому світі, йдеться у матеріалі видання Elle.

Рецепти хочеться підібрати унікальні і найцікавіші, щоб здивувати гостей. Новий рік - це чарівний період, коли магія поширюється навіть і на кухню. І це відбувається щороку, так що - не пропустіть можливість!

Які страви поставити на стіл на Новий рік?

Святкове меню варто продумати заздалегідь, бажано взагалі за кілька тижнів. А також скласти список покупок і сходити за ними. Тому що 31 грудня йти в супермаркет - не найкраща ідея, ви можете відсвяткувати наступний рік прямо за касою або в кращому випадку біля плити. Щоб цього уникнути продумайте все до дрібниць і купіть потрібні інгредієнти. Звичайно, деякі страви вимагають свіжих продуктів, а вони довго не лежать в холодильнику. Тоді їх можна відкласти на останній день.

Меню на новий рік 2021 

Що стосується меню на свято Нового року - воно повинно залишатися максимально простим, але і вишуканим. Нехай цей рік запам'ятається вам вишуканістю, а не кількістю їжі, тому що відсвяткувати наступний рік хочеться в колі друзів, а не з болем в животі.

Ось тільки кілька порад щодо святкового меню:

Страви потрібно зробити максимально швидко.

Меню повинно складатися з закусок, салатів, основного і солодкого.

Розраховуйте кількість їжі на кількість гостей. Якщо вона ще постоїть у холодильнику тиждень, то втратить свої корисні властивості і зовнішній вигляд;

Нехай воно залишається максимально легким. Не забувайте, що їжі буде багато, а ось тяжкість в шлунку - абсолютно не те, що ми хочемо отримати.

Святкове меню, щоб зустріти наступний рік

Радимо на свято ставити на стіл страви не затратні за часом. Наприклад, в якості основного найкраще підійде м'ясо або риба в запеченому вигляді. Ви зумієте зберегти максимум корисних речовин, а сам процес готування не вимагає вашої постійної присутності.

Що з основного подати на Новий рік:

Качина грудка з сорбетом з лайма - неймовірний приклад звичної качки, але цитрусовий соус робить качку більш вишуканою. Подавайте її на Новий рік і ви здивуєтеся неймовірно ніжному смаку!

Кролик в маринаді з червоного вина - таке м'ясо тане в роті! Спробуйте подати саме його і ваше меню стане неймовірним.

Свиняча вирізка з томатною сальсою і гарніром з пюре з хріном - справжнє ресторанне блюдо і ви з легкістю зможете повторити його самостійно.

Погодьтеся, наведені приклади в сто раз краще, ніж стандартні котлети або смажене м'ясо? До того ж, представлені страви ви зможете зробити дуже швидко! Найголовніше - почніть готувати і подавати їх порційно. Це скоротить бюджет і ваш час.

Салати на Новий рік теж повинні залишатися простими і швидкими. Відмовтеся від традиційного олів'є або мімози. Ви витрачаєте кілька годин на варіння овочів, від чого вони тільки втрачають свій смак і поживні речовини. До того ж, майонезом зверху ви вбиваєте взагалі корисність.

Зима прекрасна пора, коли можна зробити салати з цитрусовими. Вони неймовірно ароматні, цікаві і соковиті. Як бачите, варіанти досить мало затратні і доступні.

Які салати приготувати на Новий рік:

З червоної капусти з грейпфрутом - це блюдо здивує вас своїм незабутнім смаком! Адже не можна придумати кращого поєднання, ніж капуста з грейпфрутом, пармезаном і м'ятою.

Грецький з буряком і сухариками - це український варіант традиційної страви. До того ж, якщо ви спробуєте його, то здивуєтеся ціною і результату;

З булгуром, петрушкою і апельсинами - це поєднання продуктів відкриє для вас абсолютно з іншої сторони булгур!

Ці рецепти максимально прості. Вам потрібно лише підготувати інгредієнти, змішати і додати заправку. Або навіть заправити оливковою олією, це в рази краще, ніж майонез. Подібний підхід дозволить зробити на Новий рік легкі й повітряні салати, які пробуджують апетит. Адже після більш щільних варіантів дуже малоймовірно, що вам захочеться їсти ще і основне або десерт.

Десерти на Новий рік

Десерти теж повинні бути простими і легкими. Враховуйте, що до них ви дійдете в останню чергу. Швидше за все, масляний торт зовсім недоречний, адже він уже «не влізе». Враховуйте це, коли задумаєтеся над тим, що з солодкого приготувати, щоб зустріти майбутній рік.

Вибирайте солодке, яке теж можна швидко зготувати. На Новий рік віддайте перевагу мусу або ніжним солодощам з сиру і фруктів. Новий рік має бути святом, яке ви запам'ятаєте, а не святом, коли ви запихаєте в себе їжу.

Рецепти таких солодощів ще більш елементарні, ніж звичайні! Ви зможете їх приготувати дуже швидко, до того ж вони виглядають просто приголомшливо, а смак зведе вас з розуму!

Які десерти приготувати на Новий рік:

Вершковий мус з малиновим кюлі - назва може і звучить складно, але ви зможете зібрати його за лічені хвилини, а виглядає він як в ресторані.

Тірамісу в склянці з кагором і лавандою - такий варіації ви ще не зустрічали і це саме те, що потрібно приготувати на Новий рік обов'язково!

Чізкейк в склянці з розмарином і цедрою - це ідеальне завершення святкової трапези.

Суфле з авокадо з шоколадом - це ідеальний варіант, якщо ви любите шоколад і різні поєднання з ним. З авокадо шоколад звучить зовсім по-іншому і ви не забудете його цілий рік!

Як бачите, рецепти шалено прості, але з іншого боку - дуже незвичайні. Рецепти тортів і будь-який випічки залиште на інші випадки життя, а ось, щоб зустріти майбутній рік - вибирайте рецепти, яке принесуть вам тільки задоволення.

Починати черговий рік потрібно смачно! В цьому ми впевнені на всі 100%. А от традиційні радянські страви не мають нічого спільного з цим. Інший підхід, смак і подача - те, до чого потрібно прагнути кожен рік.

Адже щороку приносить стільки всього цікавого в кулінарний світ, що має бути соромно не скористатися інноваціями. І саме в січні - найкращий час спробувати втілити їх в життя. Так що, якщо ви до сих пір ставите питанням «Що приготувати на Новий рік?» - то вигадуйте і експериментуйте! Нехай наступний рік буде смачним, а будь-який інший - ще смачніше.

 

До речі, для зимового відпочинку в Карпатах розробили 8 нових турів. Зазначається, що нові туристичні продукти покликані популяризувати зимовий відпочинок у Карпатах і створені в межах проєкту "52 вікенди на Івано-Франківщині".

Також ми писали про те, що від Аргентини до Зімбабве, від Ватикану до Білого дому - коронавірус поширюється невпинно. Збудника COVID-19 виявили на кожному континенті окрім одного і майже в кожній країні. Однак, ще лишилося кілька куточків світу, де досі не зафіксували жодного випадку зараження.

Радимо почитати ексклюзивне інтерв’ю з Головою Державного агентства розвитку туризму України Мар'яною Олеськів. За її словами, «під час локдауну готелі, санаторії та відкриті локації з обмеженнями, але мають працювати».