Події
17 грудня 2020
Сьогодні вночі помер мер Харкова Геннадій Кернес
Про це в Телеграмі повідомив його друг Павло Фукс
news-image

Помер мер Харкова Геннадій Кернес

Про це повідомив його друг Павло Фукс. За його словами, причиною смерті стали наслідки коронавірусу.

Сьогодні вночі зупинилося велике добре серце мого кращого друга Геннадія Кернеса. Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів та систем його організму. Вічна пам'ять тобі, мій друг", — написав Фукс.

Смерть Кернеса також підтвердив в Instagram його пасинок Родіон Гайсинський.

Геннадій Кернес помер

Нагадаємо, на виборах 25 жовтня за Кернеса проголосували 60,34% виборців і третій раз вибрали його Харківським міським головою. Він повинен був принести присягу разом з новообраними депутатами міської ради, однак до 9 грудня Кернес приїхати не встиг.

Кернес з вересня лікувався у німецькій клініці «Шаріте». Хворий на коронавірус Кернес вилетів на лікування до Німеччини. Туди його доставили у важкому стані з коронавірусом і двостороннім запаленням легень. З 23 серпня мер не з'являвся на публіці, не записував відеозвернень. 

11 грудня міськрада Харкова повідомила, що у Кернеса відмовили обидві нирки

Незабаром його друг Павло Фукс повідомив, що у Кернеса погіршився стан здоров'я - у нього повністю відмовила друга нирка.

ЗМІ писали, що у Кернеса через коронавірус загострилися проблеми, повʼязані з наслідками поранення у 2014 році.
Нагадаємо, 28 квітня 2014 року на Кернеса було скоєно замах — під час велопрогулянки в нього стріляли. Тоді він отримав проникне вогнепальне поранення. Поліція досі не знайшла замовників нападу.
Після замаху здоровʼя Кернеса погіршилося — йому пошкодили хребет, спинний мозок, печінку та одну з легень. Після цього він почав пересуватися в інвалідному візку.

Зазначимо, кількість хворих у COVID-лікарнях збільшилася на 25% у листопаді.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України запровадив нові карантинні обмеження.

Читайте також:Прокуратура змусила Кернеса ввести карантин у Харкові