Світ
17 грудня 2020
У США заявили, що Росія випробувала протисупутникову ракету. Це може призвести до засмічення космосу
У Пентагоні наголосили, що Росія продемонструвала два типи космічної зброї.
news-image
Міністерство оборони США заявило, що Росія випробувала протисупутникову ракету прямого перехоплення (DA-ASAT). У відомстві вважають, що такі дії Москви створюють загрозу для США та інших країн.

Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

Командувач Космічним командуванням США Джеймс Дікінсон наголосив, що Росія продовжує озброювати космічний простір попри те, що запевняє, що працює над збереженням миру в космосі.

Росія зробила космос областю ведення бойових дій, випробувавши космічну та наземну зброю, призначену для націлювання та знищення супутників», — зазначив командувач.

За його словами, нові види російських протисупутникових ракет можуть базуватися як на землі, так і в космосі. У Пентагоні наголосили, що Росія продемонструвала два типи космічної зброї.

Перший — це система DA-ASAT, здатна знищувати супутники на низькій орбіті Землі. Цю систему Росія вже неодноразово тестувала. Другий тип космічної зброї — орбітальна протисупутникова система АСАТ. Її росіяни тестували у 2017 та 2020 роках. 

У Міноборони вважають, що використання такої зброї призведе до того, що супутник розколеться на тисячі уламків. Це суттєво засмітить космос, а також може пошкодити вцілілі апарати.

Раніше Сполучені Штати вже звинувачували Росію у випробуванні в космосі зброї для знищення супутників. Тоді в заяві Космічного командування США наголосили, що мають докази того, що це саме випробування протисупутникової зброї, і це вже не перша така місія.

Раніше повідомляли, що російський опозиційний політик опублікував відео, у якому розповів, хто хотів його вбити.

Цікаво почитати: Ігор Ейдман: «Путін - провінційний бос мафії, але цей бос давно втратив адекватність і марить світовим пануванням».

Читайте також:У Кремлі заявили, що Путіну не можна робити щеплення російською вакциною. Хоча оточення президента її вже отримало