Події
21 грудня 2020
На Кіровоградщині гірники уранових шахт перекрили траси
16 грудня на Кіровоградщині гірники «СхідГЗК» вже перекривали три дороги національного значення.
news-image
На Кіровоградщині працівники уранових шахт Східного гірничо-збагачувального комбінату знову перекрили автошляхи, вимагаючи погашення зарплатної заборгованості і виведення підприємства з простою.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає Укрінформ.

Розпочалась безстрокова акція протесту трудових колективів шахт «Смолінської», «Новокостянтинівської» та «Інгульської» (ДП «СхідГЗК»). З вимогами погасити 83 млн грн зарплатної заборгованості та вивести підприємство з режиму простою - працівники держпідприємства перекривають траси у Кіровоградській області", - написав Волинець.

16 грудня на Кіровоградщині гірники «СхідГЗК» вже перекривали три дороги національного значення - Кропивницький - Київ, Кропивницький - Миколаїв, Кропивницький - Кривий Ріг, - протестуючи проти призупинення роботи уранових шахт і невиплати зарплат.

З 7 грудня на Кіровоградщині вивели у простій шахти Смолінська, Інгульська і Новокостянтинівська. У профспілці заявили, що призупинення роботи шахт призведе до банкрутства підприємства на початку 2021 року, а також до екологічної катастрофи в регіоні.

9 грудня у Києві пройшла акція протесту трудового колективу ДП «Схід ГЗК».

Раніше повідомляли, що обурені шахтарі оточили КабМін. Пряма трансляція.

Нагадаємо, раніше відбувся страйк шахтарів у Кривому Розі: комбінат повністю зупиняє роботу. Правління комбінату зазначає, що воно «зробило все можливе» для того, щоб шахтарі перестали страйкувати.

Читайте також:Протести під Верховною Радою продовжуються. Пряма трансляція