Події
22 грудня 2020
Активісти знову вийшли під Мінрегіон з вимогою припинити корупційні схеми ДАБІ
19 грудня за вказівкою міністра наметове містечко небайдужих активістів біля Мінрегіону згорнули, тому сьогодні вони знову встановили намети.
news-image

22 грудня під стінами Міністерство розвитку громад та територій України знову зібралися небайдужі кияни з надією поспілкуватися з головою Мінрегіону Олексієм Чернишовим.

Проте міністр знов проігнорував громаду, повідомляє кореспондент “Єдності” з місця подій.

c58d06b6f44b101e6cae464f9c3f1679.jpg

19 грудня за вказівкою міністра наметове містечко небайдужих активістів біля Мінрегіону згорнули, тому сьогодні вони знову встановили намети. На них зображені “фігуранти корупційних схем ДАБІ” Олена Шуляк, Олексій Чернишов, Ірина Король, Олексій Кудрявцев, Андрій Клочко та Олександр Сергієнко.

8abdabaf8ade71401247986cffb6fee4.jpg

На будівлі міністерства також з’явилися наліпки з написами: “Я, Чернишов Олексій, кришую корупцію в ДАБІ”.
Крім того, незалежний експерт з державного управління в галузі містобудування Віктор Глеба провів прес-конференцію з “портретом” Чернишова біля головного входу в будівлю.

“Чернишов відповідає за той безлад, що відбувається в будівництві. Мені не потрібні заступники, я поспілкуюся з ним таким чином, якщо він не реагує на людей і протягом трьох тижнів ігнорує наші прохання звітувати про результати роботи на посаді міністра за 9 місяців! До речі, сьогодні поліцейські знову вкрали наше обладнання для протесту. Я - громадський діяч, я - експерт, і приїхав сьогодні сюди, щоб на фоні банеру провести першу зимову конференцію під відкритим небом. Але якщо поліція не дає мені провести таку елементарну річ, то у меня закрадаються сумніви в доцільності діалогу з владою”, - підкреслив він.

За словами керівника ГО “Стоп свавіллю” Сергія Северина, сьогодні вночі посадовці ДАБІ видали дозвіл на незаконне будівництво багатоповерхівки.

“Сьогодні, близько 12 ночі корупціонери ДАБІ видали дозвіл на будівництво якогось духовного благодійного храму в зеленій зоні на Жмаченко, 20, який чомусь виглядає, як багатоповерхова будівля на 46 квадратних метрів! Забудовником виступає компанія “Інтеграл Буд”. Незважаючи на те, що депутати минулого скликання розірвали договір оренди із забудовником, Кличко його навмисно не підписав - і таким чином за мовчазною згодою земельна ділянка залишилася за забудовником. Це не дивлячись на те, що неодноразово проводилися протестні акції за участі місцевих мешканців та депутатів щодо цієї ситуації. Але нічого не спрацювало, корупція та гроші зробили свою справу!” - розповів Северин.

c640eccbbfdfa3cffda684273bdd8437.jpg

Нагадаємо, що акція протесту громадських активістів та фахівців галузі проти корупційних схем у будівництві, які діють під патронатом міністра Міністерства розвитку громад і територій, триває вже три тижні. Громадський рух «Штаб спротиву незаконним будівництвам» трьома зверненнями висунув вимоги та пропозиції до міністра, але керівництво Мінрегіону не дало жодної відповіді за 22 дні протесту.

ad760c48236c1ae09cf35934c1654e1a.jpg

Активісти зверталися до Олексія Чернишова з проханням відзвітувати про реформи протягом останніх 9 місяців його роботи, терміново реформувати “МінРозГромТериторій” в справжній регулятор містобудівної галузі, вжити термінових заходів для відновлення державного нагляду і контролю, припинення неконтрольованого самочинного будівництва, наведення ладу в ДАБІ тощо.

Також ми писали, що сьогодні в Києві на Майдані #SaveФОП протестують проти локдауну. Спікери закликають Студію "Квартал 95", як колег, долучитись до переговорів з президентом щодо відміни локдауну

До речі, вчора відбувся протест під Офісом Президента проти призначення Сергія Шкарлета міністром освіти. Студенти тримають плакати. Один зі студентів Києво-Могилянки каже, що він проти Шкарлета, бо той має плагіат в своїй роботі, а в них в вузі це строго заборонено.  

Як стало відомо, ДБР офіційно звинуватило Чорновол в умисному вбивстві під час Євромайдану. Обвинувачення їй вручили в Державному бюро розслідувань, яке у квітні 2020 року проводило обшуки у Чорновол.

Читайте також:Дезинфекція Банкової. Протест біля ОПУ проти корупції. Пряма трансляція