Світ
5 березня 2015
Гілларі Клінтон попросила Держдепартамент опублікувати свою переписку
У Держдепартаменті відзначають, що приймуть рішення про публікацію архіву листів після ознайомлення з ними
news-image

Гілларі Клінтон попросила Держдепартамент опублікувати всі електронні повідомлення, які вона послала з особистої поштової скриньки з робочих питань під час перебування на посаді держсекретаря США.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на Meduza.

У Держдепартаменті відзначають, що приймуть рішення про публікацію архіву листів, який налічує більше 50 тисяч сторінок, після ознайомлення з ними.

Приводом для звернення Клінтон стала публікація в New York Times, в якій говорилося, що під час роботи в Держдепартаменті вона користувався особисту поштову скриньку, а не надану державою електронну пошту.

У виданні припустили, що така практика може порушувати законодавство США, що зобов'язує зберігати службову переписку чиновників. Принаймні протягом 18 місяців після відходу Клінтон з поста держсекретаря її листування було недоступним для запитів в рамках акту про розкриття інформації.

Читайте також:Гілларі Клінтон у квітні оголосить про початок передвиборчої кампанії на пост президента

Нагадаємо, що Клінтон займала пост держсекретаря США з 2009 по 2013 роки.

Очікується, що в найближчі місяці Клінтон офіційно оголосить про намір балотуватися в президенти США від Демократичної партії. Клінтон вважається найбільш популярним з можливих кандидатів від демократів.