Суспільство
28 грудня 2020
Остап Дроздов: «Скільки ще можна жити в спотвореній реальності та називати її «традицією»?»
Остап Дроздов про святкування Різдва 25 грудня.
news-image

Відомий журналіст Остап Дроздов стверджує що Українці вже давно готові святкувати Різдво 25 грудня. 

Раніше я це м'якше казав, та з кожним роком дедалі гостріше треба піднімати питання рускомірного раждєства 7 січня", - пише журналіст.

Дроздов підкреслює, що увесь світ, уключно з православним, святкує Різдво 25 грудня - лише рускомірні шизофреніки назло собі й здоровому глузду пазурами тримаються за помилковий і алогічний юліянський календар, як ненормальні якісь.

Скільки ще можна жити в спотвореній реальності та називати її "традицією"? Томос (помісність національної Церкви) уже є - то чому б не здійснити наступний закономірний крок: перейти на світовий календар і не бути дикунами рускомірними?", - запитує журналіст.
Дроздов не розуміє навіщо святкувати "путінське" різдво.
Читаю інтерв'ю глав Церков і прифігіваю від бездіяльної яловості й нерішучості. Паства мусить дозріти, ляляфафа... Та вона ніколи не дозріє без ЧІТКОГО ВЕРХОВНОГО рішення глав Церков", - впевнений Остап Дроздов. 

На думку журналіста, філософія Церкви полягає не в обслуговуванні інертної пастви, а в духовному ЛІДЕРСТВІ, в поводирстві, в просвітництві, в напучуванні, в творенні нових релігійних традицій. Тим паче - війна з Росією. Тим паче - агресивне політичне православ'я made in Кремль. Тим паче - кільканадцять тисяч жертв, покладених за ВІДРИВАННЯ від руского міра в усіх його проявах (календар - один із них).

Я вважаю, що українці як модерна європейська нація ВЖЕ ДАВНО готові до переходу на 25 грудня. Питання лише в відсталих ієрархах Церков, які не здатні на усвідомлені рішення. Затримка - за ними. Ну чесне слово, скільки ще десятиліть ми маємо чекати на ретроградів у рясах?", - запитує він.

Також Дроздов попросив не присилати йому різдвяні листівочки на початку січня, позаяк він "не святкує разом із кірілом та путіним".

Раніше писали про відсоток християн серед населення країн світу (інфографіка).

Зазначимо, президент відзначає, що питання релігії для нього дуже особисте.

Раніше писали, що рівень релігійності серед українців трохи знизився.

Читайте також:Чи є у тварин своя релігія - спостереження вчених