Політика
18 січня 2021
Арсеній Яценюк: «Розглядається питання геополітичного відновлення впливу Росії над Україною»
На думку політика, влада перевіряє, яка буде реакція, якщо закинути ідею повернутися до російського газу.
news-image

Нинішня влада намагається запустити російський газ на територію України. Вони знову хочуть посадити Україну в російську газову камеру.

Про це розповів Арсеній Яценюк, український політик, економіст та юрист.

В Росії можуть бути різні компанії, але всі ці енергетичні компанії під контролем Кремля. Експорт газу з Росії регулюється законодавчо. Виключно «Газпром» може дати або не дати зелене світло конкретній компанії поставляти газ", - заявив політик.

На думку Яценюка, влада перевіряє, яка буде реакція, якщо закинути ідею повернутися до російського газу.

 

Вважаю, сьогоднішня влада тестує ситуацію, як поведуть себе Україна, українці і політичний істеблішмент, якщо закинути ідею повернутися до російського газу, а точніше - повернутися під російський вплив. Те саме вони виконували, коли голова уряду заявив, що уряд розглядає питання постачання води в Крим, або як українці відреагують на місцеві вибори в Донецьку і Луганську на російських умовах. Коли піднялася хвиля невдоволення, вони швиденько включили задню передачу", - пояснив Яценюк.

Також Арсеній Яценюк припускає, що розглядається питання геополітичного відновлення впливу Росії над Україною. 

Думаю, що йде велика комбінація. В рамках цієї комбінації розглядається питання геополітичного відновлення впливу Росії над Україною. А все це є елементами цієї геополітичної гри", - резюмував політик.

 

До речі, як стверджує Андрій Тетерук, "сьогодні Україна не правова держава, а «понятійна». Український військовий переконаний, що правосуддя в Україні померло.

Також стало відомо, що "за півтора року, маючи монобільшість у парламенті і контроль над виконавчою владою, президент Зеленський довів неспроможність реагувати на складні виклики і управляти державою. Натомість він намагається у неконституційний спосіб отримати ще більші важелі впливу". Про це пише у Facebook народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар.

Читайте також:Роман Шрайк: «Зеленський-президент з'являється після команди «Камера! Мотор!» і зникає після «Знято!»