Політика
18 січня 2021
Відкрито кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за Сергія Шкарлета, - Совсун
Це ще не відновлення справедливості, але вже перший крок до цього.
news-image

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за Сергія Шкарлета.

Про це повідомила політик, народна депутатка фракції "Голос", Інна Совсун у Фейсбук.

У матеріалах вказано, що картка Григорія Суркіса віє ОПЗЖ проголосувала "за", хоча самого Суркіса в залі не було. Це кримінальне правопорушення, передбачене статтею 364-2 Кримінального кодексу України. Розслідування доручили провести Державному бюро розслідувань", - написала політик.

За словами Совсун, це рішення — це ще не відновлення справедливості, але вже перший крок до цього. 

Голосів за призначення міністра освіти й науки у Верховній Раді не було, тепер це мають довести правоохоронні органи", - підсумувала політик.

 

Нагадаємо, Антон Сененко, старший науковий співробітник Інституту фізики НАН України, розповів про те, що "Слуги народу" провалили законопроєкт про запровадження нових стандартів при створенні шкільних підручників, аби там дітям не розповідали, що содою можна лікувати рак, а Київ було засновано в 19 столітті.

Раніше ми писали про протест: «Стоп Шкарлет — не дамо вбити освіту!»  та вели пряму трансляцію. Під Офісом Президента відбувалася акція проти призначення Сергія Шкарлета міністром освіти.

Радимо почитати ексклюзивне інтерв'ю "В освіту треба інвестувати кошти, мізки, кадри, шукати нові підходи" – Роман Лозинський. Нардеп переконаний, що Шкарлет - це застій, відкат в минуле. Це потенційний ризик ліквідації ЗНО, це збільшення корумпованості в освіті, це толерування плагіату на всіх рівнях в галузі освіти.