Політика
25 січня 2021
Олексій Голобуцький: «Це парадоксально, але путінська Росія працює на нас»
Про два сценарія розвитку процесів, що відбуваються зараз в Росії.
news-image

Процеси, що відбуваються зараз в Росії, можуть розвиватися за двома сценаріями. Так вважає відомий український політтехнолог та політолог. Також він детально їх описав.

Перший.

РФ повільно розвалюється на окремі конфліктуючі або немає шматки. Можливо, когось цей варіант радує. Але насправді для нас він далеко не позитивний. Адже невідомо, хто і де прийде до влади, і чи не буде серед лідерів новоутворень монархістів-православних ура-патріотів, для яких справа принципу - повернути в якості колоній наші території. І у них не буде стримуючого фактора у вигляді необхідності залишатися в правовому полі і зберігати статус-кво із зарубіжними лідерами і міжнародними структурами.

Хоча, звичайно, при такому розвитку подій ми навіть можемо встигнути на тлі хаосу повернути своє, якщо не повністю, то частково. Пам'ятаємо, що в переліку вкраденого - не тільки території Криму і Донбасу (залишимо Кубань та інше історії), але і ешелони безцінної спадщини, вивезеного в Ермітаж, Третьяковку, Кремль, інші музеї та запасники: золото, картини, церковне майно, археологічні знахідки, літопису, книги та інше старе писаний і друковане слово, архіви наших репресованих, музейні фонди та багато, багато іншого.

Москва знатно помародёріла за час трьохсотрічної окупації наших земель", - зазначає політолог.

Другий сценарій.

Якимось дивним чином у Росії дійсно змінюється влада, року так за два. У Кремль приходить якийсь умовно молодий, умовно демократичний лідер. Результат: Росія знову рукопожатних, санкції скасовуються або сильно скорочуються, відновлюється товарообіг з РФ. Крим ми в такому випадку назад все одно не отримаємо - але зате отримаємо ніби як осудного сусіда. І привід «відновлювати добросусідські відносини»: адже це «поганий Путін» розв'язав війну, підкупив Януковича, розстрілював Майдан, вкрав Крим ...

А новий лідер абсолютно невинний. В Україні знову відкрито поїдуть співаки і гастрольні трупи, на екранах повністю легалізуються російські серіали, на ТБ - російські телеканали. Знову-таки, відновиться повноцінне транспортне сполучення. І торгівля, звичайно", - переконаний Голобуцький.

Політолог задається питанням, як довго в таких умовах протримається українізація нашого суверенного простору.

Знаєте, можливо, це звучить цинічно, але диктатор Путін просто змушує нас формувати націю, формувати наше суверенне історичне, культурне, освітнє, цивільне, політичне, економічне простір. Без такого пресингу значне число сьогоднішніх щирих патріотів просто не мали б причини патріотами ставати. І українська Україна багатьох зацікавила тільки як спосіб відповісти на російську агресію.

І якщо об'єктивно, то Путін нам як нації буде необхідний ще мінімум років 5-6, поки процеси стануть незворотними. Це парадоксально, але путінська Росія працює на нас", - підсумував політолог.

Цікаво почитати: Палац для Путіна. Історія найбільшого хабаря, - Навальний опублікував нове відео.

Також повідомляли, що в Росії хочуть регулювати розповсюдження знань. На думку законотворців, відсутність такого регулювання «створює передумови для безконтрольної реалізації антиросійськими силами під виглядом просвітницької діяльності широкого кола пропагандистських заходів».

Читайте також:«Ватність виліковна»: хто погрожував вбити Луганського «новачком» | Андрій Луганський