Iнтерв’ю
25 січня 2021
Фагот ТНМК (Олег Михайлюта): «Якщо люди думають, що музиканти купаються в золоті, їдять ікру, як це постійно показують по телевізору, живуть в палацах - то це не так»
Ексклюзивне інтерв'ю з фронтменом гурту ТНМК Олегом Михайлютою Фаготом.
news-image

Кореспондент Єдності під час мітинг-концерту біля Верховної Ради щодо захисту авторських прав в Україні поспілкувався з Фаготом (Олегом Михайлютою) з фронтменом гурту ТНМК, українським співаком, вокалістом.

Кор: Доброго дня. Поясніть, будь ласка, що таке роялті, і чому воно так необхідно для українського шоу-бізнесу?

Фагот: Роялті це, скажімо так, шматочок грошей, котрий бізнес повинен виділяти від свого обороту, якщо цей бізнес використовує музику. Тобто є бізнеси, котрі не використовують музику, котрі не використовують електронну власність (музикантів,- ред), то вони до цього ніякого відношення не мають.
Але є бізнеси, які використовують музику у веденні бізнесу. І тому існує роялті, як винагорода за використання авторських прав.

Кор: Скажіть, будь ласка, як карантин вплинув на вашу роботу, на вашу творчість?

Фагот: Жахливо вплинув карантин на нашу роботу, на нашу творчість. Хоча на творчість - ні, бо творчість не зупиняється. Вона була і вона є. А ось на роботу дуже жорстко вплинув.
Якщо люди думають, що музиканти купаються в золоті, їдять ікру, як це постійно показують по телевізору, живуть в палацах - то це не так.
Ми так само як і всі працюємо, щось виготовляємо. Просто ми постійно на виду. Ось і все.
Це дуже важливі речі, і якби ми всі турбувалися один про одного, то у нас було б здорове суспільство.

Зазначимо, сьогодні зірки українського шоу-бізнесу протестують під ВР. Мітинг-концерт. Пряма трансляція.

Також повідомляли раніше, що на попередньому місці роботи — «Студії Квартал 95» — Зеленський отримав майже 3,8 мільйона гривень включно з понад 5 мільйонами роялті.

Читайте також:Права на пісню MARUV для Євробачення належать російській компанії

Читайте також:Нова українська музика. Огляди