Iнтерв’ю
26 січня 2021
Юрій Левченко: «Підвищення тарифів є відверто злочинними і грабіжницькими»
Юрій Левченко ексклюзивно для Єдності.
news-image

Кореспондент Єдності під час "Тарифного майдану" біля ОПУ поспілкувався з українським політиком Юрієм Левченком, головою політичної партії «Команда Левченка „Народовладдя“».

Кор: Як Ви можете прокоментувати підвищення тарифів в Україні яке хочуть впровадити під час карантину?

Юрій Левченко: підвищення тарифів, чи зараз, чи раніше - є відверто злочинними і грабіжницькими. Ось і все, а це є наслідок того, що державний апарат України захоплений олігархією. Державний апарат України вже роками, працює виключно на інтереси одного відсотка найбагатших верств населення. Про більшість українців він (Державний апарат України, - ред) не думає і не хоче думати. Тому ухвалюються такі рішення, щоб максимально продовжити збагачення всього одного відсотка. Тому це має негативні результати для більшості українського народу. Насправді, якщо б Верховна Рада працювала в інтересах більшості українського народу, то ці проблеми можна було б дуже легко вирішити. За це виступаю я особисто, за це виступає наша партія "Народовладдя", і відповідні, до речі, законопроекти уже зареєстровані в Верховній Раді. Я їх розробив коли був народним депутатом.

По-перше, газорозподільні мережі мають бути під контролем або державних компаній або комунальних, а не приватних компаній. Це легко робиться одним голосуванням у Верховній Раді.
По-друге - сама ціна на газ. Вартість газу для українського побутового споживання і для теплоенергетичних потреб має бути на рівні собівартості плюс маленька інвестиційна складова для розвитку видобутку.
Це дві з половиною, чи три з половиною гривні а не 6,99, які зараз "малюють". 


Але питання не тільки в газі. Питання також в електриці, тому що зараз дуже багато говорять про газ, і забувають про електрику, або навпаки - про електрику кажуть, і про газ забувають - або в кишеню Ахметова, або в кишеню Фірташа. Так от, тарифи на електрику також злочинні, і для того, щоб з цим розібратися, потрібно націоналізувати тепло-електрогенерацію Ахметова, отриману злочинним шляхом.

Націоналізація має відбутись шляхом голосування у Верховній Раді. З цього приводу готовий мій законопроект.
Також треба розібратися зі злочинними "зеленими тарифами", котрі є найвищими в Європі. Взагалі вони мають бути або примусово зменшені рішенням Верховної Ради України, або, якщо ці так звані "інвестори" не погоджуються на менші та обгрунтовані тарифи, то так само їхні потужності повинні бути націоналізовані тому, що це питання енергетичної безпеки України. Це питання добробуту більшості українського народу, а інтереси більшості важливіші за інтереси одного відсотку найбагатшої паразитарної меншості.
От і все, просто для цього треба справді довго працювати політично, щоб народ обрав Верховну Раду, котра працювала би в інтересах більшості українського народу, а не сиділи там люди, які працюють на свою кишеню.

Кор: Що можете порадити тим українцям, які не в змозі оплачувати такі високі тарифи?

Юрій Левченко: Всім українцям, які не в змозі оплачувати, раджу два аспекти:
перший аспект - максимально протестувати, приходити на акції, знаходити приймальні своїх депутатів та пікетувати їх, писати листи, дзвонити - тобто максимально, фізично, активно протестувати. З іншої сторони треба розуміти що поки більшість українського народу не об'єднається в єдину масову народну партію, яка виступає за соціальну справедливість і інтереси більшості українського народу, і поки українці не почнуть цю партію підтримувати, то ситуація в нашій країні не зміниться, бо в Верховній Раді України будуть сидіти ті ж самі люди, тобто представники олігархії. Наша команда розбудовує саме таку партію народовладдя. Закликаю кожного подивитися нашу програму придивитися до наших дій, подивитися як я діяв як народний депутат України і зробити висновки. Дякую.

Нагадаємо, що раніше у Києві вже відбувався тарифний протест та акція #SaveФОП. Люди висловлюють своє обурення через встановлені високі комунальні тарифи.

До речі, активіст Олексій Давиденко висловив думку, «чим завинили всі інші бізнеси, які не можуть працювати у локдаун?». Політик впевнений, що потрібно або закрити всіх, або не виносити всім в черговий раз мозок.

Читайте також:Зірки українського шоу-бізнесу протестують під ВР. Мітинг-концерт. Пряма трансляція