Події
2 лютого 2021
Протести в Росії ні до чого не приведуть, історія з Навальним вигідна Путіну, - Ігар Тишкевич
Експерт вважає, що протести в короткостроковій перспективі не похитнуть режим Путіна.
news-image

31 січня в Росії відбулися нові акції на підтримку арештованого опозиціонера Олексія Навального і нові затримання.

Про це розповів виданню Телеграф політичний експерт Ігар Тишкевич.

Новим санкцій від США - бути! І це не залежить від протестів в Росії, - впевнений експерт. - США в своїй політиці стримування РФ за певними напрямами, активно використовує списку санкцій механізм приблизно з 2008 року. Спершу почали комплексно обкладати російську ракетну галузь, що вже позначилося на кількості запусків. Потім взялися за певні матеріали, технології ... З 19 американських пакетів санкцій проти Росії - тільки два за Україну. Робіть висновки. І вводять їх як Держдеп, так і Мінторг США», - говорить експерт.

За словами Ігар Тишкевича, санкції з точки зору американської політики - це елемент тиску і примусу Москви до діалогу.

А в ситуації з Навальний є хороший привід для їх введення або посилення. І Штати точно цього не упустять, - вважає експерт. - До того ж, США будуть виходити на оновлення договору з глобальної безпеки. І питання санкцій - як раз те, що Вашингтон покладе на одну чашу терезів», - пояснює Тишкевич.

Експерт вважає, що протести в короткостроковій перспективі не похитнуть режим Путіна.

Так, є географічне охоплення. Але немає критичної чисельності протестувальників », - пояснює Ігар Тишкевич.

Він акцентує, що Путін вибудовує політику, яка базується на тому, що Росія - супердержава і має право претендувати на більше.

Чи має Навальний відмінні від Путіна тези? Ні. Він базується на тому ж ідеологічному стрижні. Просто каже - «ми красти не будемо, як режим Путіна, а тому будемо більш ефективні» ... Ще один важливий момент в ракурсі того, чому Путіну не просто не страшні, а навіть в якійсь мірі потрібні сьогоднішні протести. В даний момент увага прикута до Навальному. І групи, які залишилися після Нємцова, партія «Яблуко», які виступають за зміну ідеології влади (а не просто за зміну режиму) - майже не чути. Чи не чути їхні тези, що РФ рухається не в тому напрямку. Що справа не в тому, що Путін краде », - пояснює експерт.

 Все це, підкреслює Ігар Тишкевич, особливо важливо в ракурсі майбутніх виборів до Держдуми (19 вересня 2021 року).

Вони пройдуть за партійними списками, - нагадує експерт. - І Навальний, який не має партії, не прийме в них участь. Тобто, коли треба буде вкинути бюлетень в урну, його електорат розповзеться по безлічі невеликих груп. І не буде створювати проблеми російської влади для формування персонального складу Держдуми ... », - розповів експерт.

На думку Ігара Тишкевича, в тій чи іншій мірі протести триватимуть, адже Навальний повертався в Росію, розуміючи, що буде суд і, швидше за все, арешт.

У короткостроковій перспективі він ні на що і не претендує, - упевнений експерт. - Набирає бали на майбутнє. Щоб, вийшовши з в'язниці, стати так званим єдиним лідером російської опозиції. При цьому він ставить не на партію, а на російський бунт, на революцію ... », - додав Ігар.

Раніше ми писали, що Олексій Навальний, якого намагалися отруїти, у відео розповів, що розмовляв зі своїм  вбивцею. Російський опозиціонер подзвонив хіміку, який відповідав за його отруєння. Хімік фактично підтвердив спробу вбивства Навального.

Також стало відомо, що Олексій Навальний, якого намагалися отруїти, у відео розповів, що знає усіх своїх вбивць та замовників.

Зазначимо, що сліди «Новічка» знайшли в організмі та на речах НавальногоУ Путіна ж на ультиматум Меркель у справі Навального відповіли погрозою Німеччині.

Читайте також:Кирило Сазонов: «Російська машина з консервації отрути працює навіть могутніше, ніж військова»