Суспільство
4 лютого 2021
Медіахолдинг Медведчука - зло, воно працює в інтересах країни-агресора, - Володимир Бородянський
РНБО прийняла рішення і назвала речі своїми іменами.
news-image

Володимир Бородянський, український урядовець, медіамагнат, пояснює, чому рішення РНБО про санкції «медіахолдингу Медведчука» суспільству на користь.

Ми звикли жити в неправді та напівправді, де «журналісти» - не журналісти, а пропагандисти (і працюють виключно в інтересах тих, хто платить), «активісти» - не активісти, політичні партії – акціонерні товариства для збільшення статків їхніх керівників. Ми живемо в неправовій державі, де влада, гроші, впливи визначають «справедливість», де правила не для всіх. У державі, де, якщо ти граєш за правилами, програєш. Проте, коли відсутність правил починає працювати проти тих, хто ще вчора цим користувався і вигравав, вони починають згадувати демократію, свободу слова, право і багато іншого – якраз те, проти чого діяли десятиріччями і діють зараз, а також забувають про свою підтримку автократичних режимів у РФ та Республіці Білорусь", - пише експерт.

Як зазначив Володимир Бородянський, РНБО прийняла рішення і назвала речі своїми іменами:

«Медіахолдинг Медведчука» - зло, воно працює в інтересах країни-агресора (РФ), ніякого справжнього інтересу до якості життя громадянина не має, займається дезінформацією і маніпулюванням інформацією задля досягнення власного фінансового та політичного інтересу. За 7 років війни з РФ ми не побудували системного законодавства, що запобігає і карає за дезінформацію та маніпулювання", - аргументує урядовець.

Проте, за словами Бородянського, є беззаперечні досягнення у Суспільного мовника, Ліга.нет, Укрінформу, НВ. 

Російські соціальні мережі закриті, але з’явилися пропагандисти, боти, платні експерти, котрі вичавили справжніх, російський контент з’явився на деяких українських платформах, хоча залишається забороненим на ТВ. Рішення РНБО вкотре показує, що наша сила - у правді, а не в правилах. Я хочу жити за 5 років в Україні де правда існує не всупереч, а завдяки Закону, правилам, нормам і нашій поведінці. Чи зможемо ми цього досягти, залежить тільки від нас", - підсумував медіамагнат.

До речі, мовний омбудсмен розповів, як каратимуть депутатів за відмову говорити українською. Чиновники і депутати повинні розмовляти державною мовою не тільки на засіданнях, але і на заходах, зустрічах і в робочому спілкуванні.

Нагадаємо, США підтримують накладені Україною санкції проти телеканалів «112 Україна», ZIK і NewsOne, які належать «правій руці» Віктора Медведчука Тарасу Козаку. Про підтримку ЄС цього рішення каже і представник України при Союзі Микола Точицький. 

Також ми писали, що за словами Лариси Ніцой: «Мова - це порозуміння. І жодна економіка не допоможе, якщо країна не вивчить мову». Письменниця запевняє, що мова - дуже важливий фактор порозуміння особливо в Україні.

Читайте також:В освіту треба інвестувати кошти, мізки, кадри, шукати нові підходи – Роман Лозинський