Суспільство
4 лютого 2021
Після вакцинації тести на коронавірус все одно можуть бути позитивними
Названо 5 причин позитивного результату тесту
news-image

Вакцина від Covid-19 не забезпечує повний або негайний захист, а це означає, що заразиться і отримати позитивний результат тесту на вірус після вакцинації все ще можливо. Про це повідомляє  CNN

Чому ж таке трапляється?

За даними Центрів США по контролю і профілактиці захворювань, для того, щоб вакцина подіяла, потрібно від декількох днів до декількох тижнів. Тому ви можете отримати позитивний результат ще до того, як спрацює вакцина.

Також, позитивний результат на коронавірус може бути показаний через те, що вакцина не на 100% ефективна. Вакцини Pfizer і Moderna дуже ефективні, проте не забезпечують повного захисту.

Професор профілактичної медицини в Департаменті політики охорони здоров'я Університету Вандербільта доктор Вільям Шаффнер розповів, що вчені ще не знають, чи зможуть вакцини запобігти зараженню вірусом або повністю захистити від інфекції.

Якщо у вас немає симптомів, а тест на Covid-19 все одно позитивний - це також може означати, що навіть якщо ви вакциновані, ви можете поширювати хворобу.

Також, Ви можете отримати позитивний результат на ковід, тому що були інфіковані до вакцинації і могли просто не знати про це.

Як ми писали: Уряд хоче до 2030 року вийти за середніми зарплатами в Україні на рівень Польщі чи Словаччини

Читайте також: Мовний омбудсмен розповів, як каратимуть депутатів за відмову говорити українською.

Читайте також:«Якщо ти помреш, я помру разом з тобою»: як медсестра військового госпіталю бореться за життя доньки