Суспільство
10 лютого 2021
З 1 квітня жінки в Україні виходитимуть на пенсію пізніше, - ПФУ
В Україні з 1 квітня пенсійний вік для жінок збільшується на пів року, і становитиме 59 років і 6 місяців.
news-image
У Пенсійному фонді нагадали, що в Україні з 1 квітня пенсійний вік для жінок збільшується на пів року, і становитиме 59 років і 6 місяців.
 
При цьому з 1 квітня 2021 року його збільшать ще на пів року — до 60 років.

Про це повідомляє Громадське.

«Наприклад, в цьому році жінки, які народилися у період з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року, можуть вийти на пенсію після досягнення віку 59 років 6 місяців. А жінки, які народилися після 1 квітня 1961 року, можуть отримати пенсію за віком лише після досягнення ними віку 60 років у 2021 році», — зазначили у Фонді.

Там також додали, що з 1 січня 2028 року пенсію в Україні призначатимуть незалежно від віку. Людина повинна буде мати від 40 і більше календарних років страхового стажу.

Страховий стаж, що дає право на призначення пенсії за віком, у 2020 році становить не менше 27 років. З кожним наступним роком він зростатиме на один рік — до 35 років у 2028 році. Тривалість страхового стажу визначають на момент досягнення пенсійного віку.

 

Нагадаємо, військові пенсіонери сьогодні протестували під стінами Офісу Президента. Учасники акції прийшли під Офіс президента вимагати підвищення рівня пенсійного забезпечення ветеранів військових дій на Донбасі.

Раніше стало відомо, що чиновникам дозволять працювати до 70 років – закон ухвалили за основу. Документ передбачає можливість повторного призначення на один рік держслужбовця, який досяг 65-річного віку, без обов’язкового проведення конкурсу щорічно.

До речі, Тимофій Милованов, член Національної інвестиційної ради, поділився на своїй сторінці в фейсбук, як накопичувати і ставати забезпеченими.

Читайте також:Пенсіонери штурмують посольство США. Вимагають підвищення пенсій. Пряма трансляція