Суспільство
11 лютого 2021
Режим Зеленського розпочав атаку на закон про мову, - Володимир В'ятрович
Здавалося б, влада має радіти стрімкому поширенню української мови у сфері послуг після 16 січня і величезному рівню підтримки цих змін у суспільстві.
news-image

Законопроєкти 4638 і 4638-2, зареєстровані різними групами «слуг народу», передбачають знищення механізму захисту права кожної людини на отримання інформації та послуг українською мовою. Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише народний депутат України, Володимир В'ятрович.

Механізму, який уже діє! І вказівки просувати ці проєкти надходять депутатам з найвищих кабінетів на Банковій. Якщо якийсь із цих проєктів ухвалять, порушувати закон про мову можна буде абсолютно безкарно, тобто він перетвориться на порожню декларацію", - пише політик.

Здавалося б, влада має радіти стрімкому поширенню української мови у сфері послуг після 16 січня і величезному рівню підтримки цих змін у суспільстві.

За даними КМІС, норми закону про українську мову у сфері послуг підтримують 62% громадян України, а не підтримують – лише 34%. І це незважаючи на шалену кампанію брехні і страшилок про «мовні патрулі» й «распятих русскоязичних бабушек». Замість обіцяних московською пропагандою протестів і розколів ми бачимо розуміння, підтримку і єднання людей, які нарешті можуть почуватися вдома у власній країні. А в разі порушення їхніх прав – захистити ці права за допомогою закону", - додав Володимир В'ятрович.

Політик переконаний, що атака «слуг народу» на закон про мову не вигідна нікому, окрім держави-агресора, керівники якої прямо заявляють, що цей закон розділяє Україну і Росію. 

Це атака на наші права і нашу незалежність, і Зеленський та його партія мають усвідомлювати всі наслідки своїх провокаційних дій. Українці захищатимуть свої права, свою мову й незалежність своєї держави", - завершив допис політик.

 

Раніше ми писали, що Володимир Бородянський пояснює, чому рішення РНБО про санкції «медіахолдингу Медведчука» суспільству на користь. "Медіахолдинг Медведчука» - зло, воно працює в інтересах країни-агресора (РФ), ніякого справжнього інтересу до якості життя громадянина не має, займається дезінформацією і маніпулюванням інформацією задля досягнення власного фінансового та політичного інтересу".

Нагадаємо, США підтримують накладені Україною санкції проти телеканалів «112 Україна», ZIK і NewsOne, які належать «правій руці» Віктора Медведчука Тарасу Козаку. Про підтримку ЄС цього рішення каже і представник України при Союзі Микола Точицький. 

Також ми писали, що за словами Лариси Ніцой: «Мова - це порозуміння. І жодна економіка не допоможе, якщо країна не вивчить мову». Письменниця запевняє, що мова - дуже важливий фактор порозуміння особливо в Україні.

Читайте також:В Києві вшановують пам'ять Василя Вишиваного. Пряма трансляція