Світ
12 лютого 2021
Угорщина стала першою країною ЄС, яка почала вакцинацію російським «Супутником»
Російською вакциною прищеплюють в Угорщині громадян старше 60 років, які не страждають хронічними захворюваннями.
news-image

В Угорщині 11 лютого розпочалась вакцинація від коронавірусу російським препаратом «Супутник V» Це поки єдина країна Європейського Союзу, яка його використовує. Про це повідомляє видання Бабель.

Російською вакциною прищеплюють в Угорщині громадян старше 60 років, які не страждають хронічними захворюваннями. Вакцинація проводиться в пʼяти центрах по всій країні.

Наразі Угорщина отримала кілька тисяч доз «Супутника». Загалом країна дозволила використовувати чотири вакцини — Pfizer, Moderna, AstraZeneca і «Супутник V».

Російську вакцину Угорщина зареєструвала 21 січня попри застереження ЄС. Окрім неї препарат схвалили регуляторні органи в Аргентині, Болівії, Сербії, Алжирі, Палестині, Венесуелі, Парагваї, Білорусі, Вірменії та Туркменістані.

 

Як стало відомо, вакцина від Covid-19 не забезпечує повний або негайний захист, а це означає, що заразиться і отримати позитивний результат тесту на вірус після вакцинації все ще можливо. За даними Центрів США по контролю і профілактиці захворювань, для того, щоб вакцина подіяла, потрібно від декількох днів до декількох тижнів. Тому ви можете отримати позитивний результат ще до того, як спрацює вакцина.

До речі, нещодавно з’явилося відразу кілька досліджень, які стверджують, що коронавірус викликає безпліддя у чоловіків. Коронавірус вражає яєчка, погіршуючи якість сперми і підвищуючи ризик розвитку безпліддя. Можливо на це впливає тривала лихоманка, яка є одним із симптомів захворювання.

За словами лікаря Тараса Жиравецького, цей вірус як несподівано з‘явився так і несподівано зникне. Медик радить насолоджуватись тим що ми маємо тут і зараз. Ми насправді маємо дуже багато цінного поруч і тільки такі часи змушують нас оцінити те що ми не помічаємо.

Читайте також:Європа палає, США теж, а в Україні з Covid-19 все добре: лікар пояснив, чому так відбувається