Події
16 лютого 2021
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо АТ «Лубнигаз» через найвищі тарифи
Полтавська облрада планувала рекомендувати Нацполіції, прокуратурі та ДПС перевірити на обґрунтованість тарифів облгази, зокрема "Лубнигаз".
news-image

Про це повідомив Укрінформу речник ГУ Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв.

"Вчора (15 лютого - ред.) правоохоронці під процесуальним керівництвом прокуратури проводили слідчі дії на території АТ "Лубнигаз". Було відкрито кримінальне провадження за ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення)", - сказав Сулаєв.

На запитання:

"Чи пов'язане це з тарифами", речник відповів: "Так".

Раніше 16 лютого на сесії райради депутати ухвалили рішення надіслати звернення до центральних органів влади та правоохоронців щодо тарифів та діяльності АТ "Лубнигаз".

До того Полтавська облрада планувала рекомендувати Нацполіції, прокуратурі та ДПС перевірити на обґрунтованість тарифів облгази, зокрема "Лубнигаз".

20 січня на засіданні НКРЕКП ухвалили рішення про позапланову перевірку компаній "Полтаватеплоенерго", "Лубнигаз", "Лубнигаз-Трейдинг" та "Кременчукгазпостачання".

За інформацією Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка, тарифи на послуги розподілу природного газу, які надаються АТ "Лубнигаз" споживачам, є найвищими в області та Україні, що спричиняє акції протесту з боку населення.

Нагадаємо, група колекторів створювала порноконтент із зображенням клієнтів-боржників та їхніх родичів — кіберполіція. За попередніми підрахунками, група колекторів здійснила більш як 360 тисяч погроз громадянам із різних регіонів України.

До речі, Юрій Левченко заявив, що «підвищення тарифів є відверто злочинними і грабіжницькими».

А ось Володимир Омелян розставив крапки над «і» щодо комунальних тарифів. За словами політика, якби у владі були розумні люди, власні сховища природного газу цілком можна було заповнити дешевим газом влітку, планово збільшити субсидії на зимовий період і абсолютно спокійно пройти зиму.

Читайте також:«Тарифний майдан» - платіжка Президенту. Акція біля ОПУ. Пряма трансляція