Події
18 лютого 2021
Регулятор схвалив підвищення тарифу на передачу електроенергії з 1 квітня
НКРЕКП схвалила постанову про підвищення тарифу держкомпанії "Укренерго" на передачу електроенергії з квітня 2021 року до 316,08 грн за МВт-год з діючих 293,93 грн за МВт-год.
news-image

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила постанову про підвищення тарифу держкомпанії "Укренерго" на передачу електроенергії з квітня 2021 року до 316,08 грн за МВт-год з діючих 293,93 грн за МВт-год, повідомляє УНІАН.

Постанову було попередньо схвалено на засіданні комісії.

Голова Нацкомісії Валерій Тарасюк закликав громадськість підключитися до обговорення проекту документа і вносити свої пропозиції перед остаточним затвердженням тарифу.

НКРЕКП знизила з 1 січня 2021 року тариф на передачу електроенергії оператора Об'єднаної енергосистеми України держкомпанії "Укренерго" на 6% - з 312,76 грн до 293,93 грн за МВт-год. (без урахування ПДВ).

Уряд скасував пільгову ціну на електроенергію для населення 90 копійок за перші 100 кВт-год від 1 січня 2021 року і встановив її на рівні 1,68 гривні за кВт-год.

Крім того, була скасована пільга в 90 копійок за перші 3000 кВт-год за використання електрики для опалення.

Тариф 1,68 гривні/кВт почав діяти вже для всієї електроенергії.

З 1 лютого 2021 року Україна почала здійснювати імпорт електроенергії з Росії.

 

Нагадаємо, правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо АТ «Лубнигаз» через найвищі тарифи. Полтавська облрада планувала рекомендувати Нацполіції, прокуратурі та ДПС перевірити на обґрунтованість тарифів облгази, зокрема "Лубнигаз".

До речі, Юрій Левченко заявив, що «підвищення тарифів є відверто злочинними і грабіжницькими».

А ось Володимир Омелян розставив крапки над «і» щодо комунальних тарифів. За словами політика, якби у владі були розумні люди, власні сховища природного газу цілком можна було заповнити дешевим газом влітку, планово збільшити субсидії на зимовий період і абсолютно спокійно пройти зиму.