Суспільство
23 лютого 2021
У Буковелі закриють ресторани і посилять карантин
ОДА визначила основні обмеження, які мають діяти на території Буковеля під час карантину.
news-image

Для запобігання стрімкому поширенню коронавірусу в Івано-Франківській області на гірськолижному курорті Буковель закриють заклади громадського харчування, посилять масковий режим і заходи соціального дистанціювання, повідомляє Інтерфакс Україна.

"Протягом останніх тижнів ми спостерігаємо різке збільшення кількості хворих на COVID-19. Область лідирує за щоденним добовим приростом осіб зі встановленим діагнозом коронавірусу. Найбільше таких хворих фіксують у м. Яремче, Надвірнянському, Богородчанському районах та обласному центрі. Саме тут впродовж новорічно-різдвяних свят були найбільші скупчення людей", - наголосив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.

Зазначається, що причиною різкого зростання кількості випадків інфікування коронавірусом на Прикарпатті є "тісне спілкування, недотримання маскового режиму і соціальної дистанції".

Для того щоб стримати поширення коронавірусу, ОДА визначила основні обмеження, які мають діяти на території Буковеля під час карантину, серед них: закриття для відвідувачів ресторанів, барів і кафе; створення на гірськолижних трасах і підйомниках спеціальної інфраструктури для забезпечення дотримання карантинних вимог відпочивальниками; дотримання жителями готелів соціальної дистанції і суворого маскового режиму; широке інформування відпочивальників про карантинні заходи.

Як стало відомо, вакцина від Covid-19 не забезпечує повний або негайний захист, а це означає, що заразиться і отримати позитивний результат тесту на вірус після вакцинації все ще можливо. За даними Центрів США по контролю і профілактиці захворювань, для того, щоб вакцина подіяла, потрібно від декількох днів до декількох тижнів. Тому ви можете отримати позитивний результат ще до того, як спрацює вакцина.

До речі, нещодавно з’явилося відразу кілька досліджень, які стверджують, що коронавірус викликає безпліддя у чоловіків. Коронавірус вражає яєчка, погіршуючи якість сперми і підвищуючи ризик розвитку безпліддя. Можливо на це впливає тривала лихоманка, яка є одним із симптомів захворювання.

За словами лікаря Тараса Жиравецького, цей вірус як несподівано з‘явився так і несподівано зникне. Медик радить насолоджуватись тим що ми маємо тут і зараз. Ми насправді маємо дуже багато цінного поруч і тільки такі часи змушують нас оцінити те що ми не помічаємо.