Суспільство
25 лютого 2021
За образу поліцейського можна буде отримати арешт до 15 діб
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №5050.
news-image

Зареєстровано законопроєкт №5050, який встановлює відповідальність за образу працівника поліції при виконанні ним службових обов’язків.

Відповідальність передбачається у вигляді або грошового штрафу, або у вигляді громадських робіт, або виправних робіт, або адміністративного арешту.

Проєкт Закону розроблено з метою захисту честі та гідності працівників Національної поліції України під час виконання ними службових обов’язків шляхом запровадження адміністративної відповідальності.

А саме пропонується викласти статтю 185 КпАП у такому вигляді: «Злісна непокора законному розпорядженню, вимозі працівника Національної поліції України при виконанні ним службових обов’язків, а також умисні, публічні дії, що ображають честь і гідність працівника Національної поліції України під час виконання ним службових обов’язків, виражені в непристойній формі, осквернення поліцейського обмундирування – спричиняє накладення штрафу від восьми до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб».

На думку авторів, ухвалення проєкту закону дозволить підвищити захист честі і гідності співробітників поліції при виконанні ними службових обов’язків.

Рішення щодо конкретного виду стягнення з перерахованих будуть ухвалюватися судами. На жаль, не передбачили аналогічної відповідальності за образу працівниками поліції громадян.

Читайте також: Олексій Петров: «Як можна було за підтримки в 73 відсотка, через 20 місяців докотитися до цунамі народного гніву?»

Цікаво почитати, як Україна відзначає 150 років від дня народження Лесі Українки

Читайте також:Рада посилила відповідальність за водіння у стані алкогольного сп’яніння