Україна
14 березня 2021
В Києві відзначили День добровольця
14 березня відзначається День українського добровольця
news-image

Урочисті заходи в Києві відбулися біля пам’ятника Воїну-добровольцю. Було проведено панахиду за загиблими захисниками України, також відбулося покладання квітів.

На Михайлівській площі о 14:00 "Музичний батальйон" та "Правий сектор" вшанували мужність та героїзм українських добровольців, які захищали і захищають територіальну цілісність України.

У програмі заходу, як зазначають організатори, панахида за українськими добровольцями та всіма захисниками, які загинули в російсько-українській війні, читання віршів поетки Зоряни Паламарчук, святковий концерт за участі Тараса Компаніченка, Живосила Лютого, Лесі Рой, Нелі Франчук і Григорія Лук'яненка, Ореста Криси (гурт "Сонячна машина"), Романа Кріля (гурт "Очеретяний кіт").

Також сьогодні президент України Володимир Зеленський нагородив державними нагородами українських добровольців. Орденом "За мужність" III ступеня було нагороджено 67 добровольців. 64 з них - посмертно.

Слава героям-добровольцям, які у вирішальний час стали на захист нашої свободи та показали приклад нескореності для всієї України

, - сказав президент.

14 березня 2014 року 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Через деякий час до них приєдналися ще тисячі людей, які потім вирушили на Донбас. Батальйону було присвоєно ім‘я генерала Сергія Кульчицького, який загинув 29 травня 2014 року у Слов‘янську під час бойових дій.

День українського добровольця В Україні відзначають 14 березня з 2017 року.

Читайте також: Дубінський розповів про показуху з індійською вакциною від коронавірусу

8 березня в Києві. Марш за права жінок. Пряма трансляція

«Доведеться з нуля починати навчання» - Україна вводить санкції проти російських вузів в Криму