Україна
22 березня 2021
Уряд змінив правила роботи громадського транспорту в «червоній» зоні
В Україні змінився порядок припинення роботи транспорту в червоних зонах
news-image

В понеділок 22 березня відбулося засідання уряду, на якому було прийнято рішення передати місцевій владі право забороняти роботу громадського транспорту в регіонах, які перебувають у «червоній» карантинній зоні. 

Про це міністр інфраструктури України, Владислав Криклій, написав у  Telegram після ухвалення урядом відповідного рішення.

Тепер регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожній області самостійно прийматимуть рішення щодо карантинних обмежень на автотранспорті та залізниці у регіонах “червоної” зони. За їхніми рішеннями ЗАБОРОНЯТИМУТЬСЯ регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом 

, - повідомив міністр.

Виключення становлять:

транзитні перевезення;

перевезення легковими автомобілями, де кількість пасажирів, включаючи водія, не більше 5-ти осіб без урахування дітей віком до 14 років;

перевезення службовим/орендованим автотранспортом підприємств, закладів, установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за 2 дні органи Нацполіції;

перевезення пасажирів автотранспортом у міжнародному сполученні за наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, проведеного не більше ніж за 48 годин.

 

Також за окремим рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заборонятиметься посадка пасажирів в автомобільний чи залізничний транспорт міжобласного сполучення, окрім спеціальних залізничних рейсів.

З огляду на це "Укрзалізниця" попередила, що обмежуватиме висадку/посадку в "червоних" зонах виключно за додатковими рішеннями державних або регіональних комісій, а не автоматично.

У Києві громадський транспорт буде працювати з суворим дотриманням протиепідемічних норм. Відповідне рішення прийняли сьогодні на засіданні постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА. Громадський транспорт в столиці курсуватиме з наповненістю не більше 50 відсотків місць, що передбачені технічною характеристикою транспортного засобу і визначені в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

 

Читайте також: «Не чуєш? Побачиш!» Акція під ОПУ на підтримку Стерненка. Пряма трансляція

З політика в ITшника - Єгор Соболєв. Ексклюзивне інтерв'ю

Для «Слуги народу» найняли лобістів за $ 50 тисяч на місяць — «Схеми»