Політика
8 березня 2015
"Російський народ сьогодні - це дійсно колективний Путін", - Ющенко
Екс-президенту України соромно за росіян, які підтримують війну в Україні.
news-image

Колишній президент України Віктор Ющенко заявив, що йому соромно за росіян, які підтримують конфлікт в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю російському телеканалу Дождь.

"На суспільному рівні відбувається величезна корозія наших відносин. Ми втрачаємо отриманий дорогою ціною рівень розуміння та поваги. Це все випаровується сьогодні як попіл. І думаю, що Росії є в чому розібратися. Мені здається, що вона йде не в той бік, не тим шляхом. Мені соромно за російський народ, за те, що робить сьогодні російська журналістика. Соромно, але не в моїх силах щось змінити ", - сказав Ющенко.

На його думку, сьогодні між Україною і Росією відбувається не гібридна, "а лінійна, класична війна".

"Російський народ сьогодні - це дійсно колективний Путін. Тому що він все робить вашим ім'ям", - зазначив екс-президент, звертаючись до журналістів Дощу.

При цьому Ющенко сказав, що він не знає, що думають росіяни, які дотримуються іншої точки зору.

"У мене до вас запитання: що сьогодні робить в моїй Україні ваші солдати? Хто їх запросив? Навіщо вони тут? Навіщо вони у Криму? Ви ж запитали мене:" Чи розумієте ви людей, які благословляють прихід "русского мира" в Україні? ". Я кажу:" Ні, не розумію. Вони роблять зло", - сказав Ющенко.

Політик також висловив думку, що президент Росії Володимир Путін "не зробить ніякого кроку, якщо він не акцептувати суспільством".

"В іншому випадку він післязавтра буде політичним трупом. Тому Путін робить все, що акцептується на громадському рівні", - додав він.